Vrouw ontdekt dankzij Apple Watch dat ze een hartritmestoornis heeft

[ad_1]

We worden tegenwoordig omgeven door slimme apparaten die je de hele dag in de gaten houden. Dit maakt je leven een stuk gemakkelijker, maar het kan je ook helpen om gezond te blijven. Niet alleen door je aan het sporten te zetten, maar ook door je lichaam in de gaten te houden. Een vrouw in Amerika, die dankzij haar Apple Watch ontdekte dat ze een hartritmestoornis heeft, kan daarover meepraten.

Dit verhaal verscheen gisteren op een lokale nieuwswebsite genaamd WHAS11. Hierin vertelt Rosemary Stiles uit Kentucky dat ze dankzij haar Apple Watch besloot om naar het ziekenhuis te gaan en zo ontdekte dat ze een hartritmestoornis heeft. Het slimme horloge meet namelijk je hartslag en laat weten wanneer wanneer hij iets detecteert dat niet helemaal klopt.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Apple Watch ontdekt hartritmestoornis

Dit was dus ook bij Rosemary het geval. Ze kreeg op haar Apple Watch een notificatie dat haar hartritme afweek van hoe het zou moeten zijn, en dat het verstandig is om een medische professional te raadplegen. Ze besloot daarom om naar het Norton Hospital in Louisville te gaan.

Apple Watch Series 5 review uitgelicht
Apple Watch Series 5 (Afbeelding: WANT / Dominick Vietor))

Daar kreeg ze naar onderzoek te horen dat ze last heeft van atriumfibrillatie. Dit wil zeggen dat de boezems van het hart niet meer zoals normaal samentrekken en ontladen Dit is niet direct levensbedreigend, maar het onregelmatige ritme heeft wel gevolgen. Vooral op langere termijn is het niet goed voor je hart, maar ook op de korte termijn kun je er last van krijgen.

Dit verklaarde een hoop voor Rosemary, want ze had er wel degelijk last van. Ze kampte met vermoeidheid en een gebrek aan energie. Dankzij haar Apple Watch weet ze nu dus waar dit vandaan komt. Logischerwijze is ze opgelucht dat ze nu weet waar het vandaan komt. Je zou dan ook denken dat ze vooral haar Apple Watch dankbaar is, maar dat is niet het geval.

Praise the lord

Nee, Rosemary wilde vooral laten weten dat ze zich gezegend voelt: “ik denk dat iemand daarboven mij langer in leven probeert te houden.” Ze is natuurlijk vrij om dit te denken, maar wat ons betreft is toch echt haar Apple Watch de held van dit verhaal.

Reageer op artikel:

Vrouw ontdekt dankzij Apple Watch dat ze een hartritmestoornis heeft

[ad_2]

- Advertentie -