Sporten wordt leuker met deze 3 gadgets

[ad_1]

Het is niet altijd makkelijk om jezelf te motiveren om te gaan sporten. Met de volgende 3 gadgets wordt sporten een stuk leuker, waardoor je met plezier aan de slag gaat. Of je nu gaat hardlopen, de sportschool induikt of een stuk gaat fietsen: met deze gadgets kom je helemaal in the zone.

Sport oordopjes

Muziek is voor veel mensen onmisbaar tijdens hun workout. Daarnaast kun je ook multitasken en tijdens je workout luisteren naar een interessante podcast of een goed luisterboek. Door te luisteren naar muziek of een podcast geef je minder snel op en kom je snel in het juiste ritme van je workout doordat je helemaal op jezelf kunt focussen. Muziek blijkt het uithoudingsvermogen en je prestaties tot wel 15% te vergroten! Goede sport oordopjes blijven op hun plek zitten tijdens het sporten en beschikken vaak over een ergonomische nekband. De draadloze oordopjes zijn ook in opkomst en hebben een batterijduur tot wel 18 uur. Door middel van Bluetooth verbind je de sport oordopjes met de playlist op je telefoon. Voor de beste sportieve prestaties kun je het best je eigen playlist samenstellen. Als er tijdens het sporten of hardlopen een nummer langskomt die je niet leuk vindt kan dit de sportprestaties in de weg zitten. Het is een goed idee om te beginnen met rustige muziek voor de warm-up en zowel het muziektempo als de intensiteit van je workout te verhogen. Door het tempo van de nummers goed op elkaar aan te laten sluiten kun je dit tempo makkelijker vasthouden. Je kunt de sport oordopjes gebruiken tijdens het sporten, maar ook tijdens het reizen, in de trein naar je werk of gewoon thuis.

- Advertentie -

Sporthorloge

Voor inzicht in jouw lichamelijke gesteldheid en sportieve inspiraties is een sporthorloge een fantastische gadget. Dit slimme horloge geeft je een duidelijk inzicht in de voortgang van je training. Zo meet het horloge onder andere je hartslag en calorieverbruik. De horloges zijn doorgaans zo instelbaar dat je zelf aan kunt geven welke sport je gaat beoefenen. Voor hardlopers wordt onder andere afstand, cadans en de route bijgehouden. Vervolgens kun je op je smartphone de resultaten van je workout zien. Doordat het sporthorloge je progressie inzichtelijk maakt wordt het aantrekkelijk om vaker te gaan sporten. Je ziet namelijk het resultaat, bijvoorbeeld doordat je hartslag zich beter aanpast op de beweging of doordat je steeds iets verder rent of zwaarder traint. Om je vooruitgang nog nauwkeuriger bij te houden is het vaak mogelijk om externe sensoren aan het sporthorloge te koppelen.  Als je vooral wilt wandelen kun je ook kiezen voor een eenvoudige stappenteller. Dit is zelfs de populairste gezondheidsapp van Nederland!

Slimme sportkleding

Tegenwoordig komen er steeds meer slimme producten op de markt waarmee jij technologische snufjes in je voordeel kunt gebruiken. Wat dacht je van slimme sokken? Deze smart sokken zijn een uitkomst voor hardlopers, joggers en wandelaars. De sokken zijn voorzien van sensoren die voor 100% uit textiel bestaan. Doordat de sokken in verbinding staan met een afneembare enkelband wordt er veel meer gemeten dan alleen stappen, afstand, snelheid, calorieverbruik en hoogte. Ook je landing op je voet, de cadans, looptechniek en contacttijd met de grond wordt gedetailleerd in beeld gebracht. Je moet wel flink in de buidel tasten voor een paar slimme sokken. Deze gaan namelijk voor rond de 200 dollar over de toonbank.

[ad_2]

- Advertentie -