Sony maakt vloggen makkelijker met nieuwe draadloze camera-grip

[ad_1]

Sony heeft vandaag de nieuwe GP-VPT2BT aangekondigd, dat doet het bedrijf door middel van een artikel op hun Alpha Universe website. Het gaat om een draadloze camera-grip die gebruikers moet helpen bij het schieten van imposantere beelden.

Ondanks het feit dat de GP-VPT2BT (jongens, doe eens wat aan die namen) niet specifiek voor vloggers bedoeld is, lijkt het er wel een ontzettend handige gadget voor te zijn. De draadloze camera-grip wordt ondersteund door (bijna) alle camera’s van Sony zelf en maakt verbinding door middel van Bluetooth. Volgende maand moet het apparaat in ieder geval al beschikbaar zijn in Noord-Amerika, voor de prijs van $140.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Sony maakt vloggen makkelijker met nieuwe GP-VPT2BT

In tegenstelling tot een groot aantal andere cameragrepen, is de GP-VPT2BT (die we vanaf nu Grippie noemen) volledig draadloos. Dat zorgt ervoor dat kabels niet in de weg zitten en dat de poorten van je camera volledig gesloten zijn, dus ook beter bestendig zijn tegen stof en vuiligheid. Grippie geeft je wat dat betreft meer flexibiliteit en dat zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om het perfecte shot te maken. Althans, dat is op papier de bedoeling. We hebben Grippie nog niet zelf in handen gehad, dus kunnen daar op dit moment nog niet over oordelen.

Zoals gezegd is Grippie op de meeste camera’s van Sony zelf te gebruiken, maar zijn er een aantal die de boot missen. Om snel te kijken of deze camera-grip iets voor jou is, hebben we alle ondersteunde camera’s van Sony voor je op een rijtje gezet. Deze camera’s worden ondersteund:

  • Alpha A9 II
  • A9
  • A7R IV
  • A7R III
  • A7 III
  • A6600
  • A6400
  • A6100
  • RX100 VII RXO II

Functionaliteiten genoeg

Sony heeft zo op het eerste gezicht voldoende functies toegevoegd aan Grippie, om filmmakers zo goed mogelijk aan het werk te laten gaan. Zo is het mogelijk om de hoek aan te passen op het apparaat zelf of om omhoog of omlaag te filmen door het opzetstukje goed in te stellen. Daarbij zit er een foto- en film-knop op het apparaat om de opname te starten. Ook zien we een LOCK switch, een zoom-knop, een C1-knop en een indicator. Wie overigens geen zin heeft om heel de tijd te camera vast te houden en ook behoefte heeft aan een statief, kan het handvat dusdanig uitklappen dat Grippie ook spontaan een statief is.

Sony zegt dat de GP-VPT2BT betrouwbaar is als het op stof- en vuilbestendigheid aankomt, maar dat er geen 100% garantie is. Hou daar dus rekening in als dit product je interesse heeft.

Op dit moment hebben we nog geen idee of Grippie ook daadwerkelijk naar Nederland komt. We hebben Sony om een reactie gevraagd.

Reageer op artikel:

Sony introduceert met nieuwe GP-VPT2BT handige manier om te vloggen

[ad_2]

- Advertentie -