Solar Magazine – IKEA en LittleSun presenteren solar gadgets voor dagelijks gebruik

[ad_1]

IKEA en LittleSun presenteren een reeks solar gadgets voor dagelijks gebruik. De producten zijn onderdeel van nieuwe samenwerkingen die het woonwarenhuis heeft aangekondigd tijdens de Democratic Design Days.

Deze jaarlijks georganiseerde dagen zijn de bakermat van het Zweedse woonwarenhuis. ‘IKEA gelooft dat een mooi en goed design wordt gevormd door te kijken naar de functie, kwaliteit, vorm, duurzaamheid en prijs van een product: democratic design’, aldus het bedrijf. Dit jaar is er tijdens de dagen veel aandacht geweest voor duurzame initiatieven. Met onder meer nieuwe producten van gerecycled polyester en textielvezels van houtpulp.

- Advertentie -

SAMMANLÄNKAD
Onder de naam SAMMANLÄNKAD heeft IKEA de solar gadgets gepresenteerd. IKEA hierover: ‘Ruim 1 miljard mensen wereldwijd hebben geen of weinig toegang tot elektriciteit. Dit levert grote problemen op – van kinderen die niet na zonsondergang kunnen studeren tot medische zorg die onveilig is door een gebrek aan licht. IKEA en de sociale onderneming Little Sun ontwikkelen handige producten op zonne-energie die een duurzaam en onafhankelijk leven mogelijk maken – zoals zonnepanelen die aan een raam zijn te bevestigen.’

Te koop vanaf 2021
Little Sun is een wereldwijd actief sociaal bedrijf dat opgericht is door kunstenaar Olafur Eliasson en ingenieur Frederik Ottesen om duurzame, betrouwbare en betaalbare licht- en energieoplossingen te bieden aan mensen die geen reguliere toegang hebben tot elektriciteit. Het bedrijf verdeelt onder meer in Afrika producten op zonne-energie en werkt daar samen met lokale ondernemers om banen te creëren en duurzame energie te brengen naar degenen die het het meeste nodig hebben.

IKEA en Little Sun stellen te hebben geleerd van mensen die zonder elektriciteitsnet moeten leven. Een duidelijker idee krijgen van hun behoeften heeft geholpen om een ​​reeks producten te bedenken die het leven in en buiten het huis kunnen verbeteren. IKEA en Little Sun hebben zonnepanelen ontwikkeld die kunnen worden bevestigd en aangesloten op ramen, laaddocks en verlichting, maar ook oplossingen voor een actief buitenleven. De eerste producten worden vanaf 2021 in alle IKEA-vestigingen verkocht.

[ad_2]

- Advertentie -