Smartwatch voor je kind aanschaffen? Dit zijn je 5 beste opties!

[ad_1]

Een smartwatch is een multifunctionele gadget die zowel je fitheid monitort, als notificaties weergeeft. Het is een soort verlengstuk van je smartphone. Hij is handig voor volwassenen, maar wist jij dat smartwatches ook interessant kunnen zijn voor een jonger publiek? Ooit een smartwatch voor je kind overwogen?

Er zijn een groot aantal smartwatches op de markt speciaal voor kinderen. Het juiste exemplaar kiezen is lastig voor wie rekening wil houden met de privacy van zijn kind, de levensduur van de watch, en de prijs. Er zijn opties genoeg. Meer dan genoeg zelfs. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet hebben wij vijf goede opties (in willekeurige volgorde) op een rij gezet.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Deze smartwatch van VTech is zowel speels als functioneel. Hij heeft een groot aantal toffe features, verschillende activity tracking-opties, ingebouwde games, en de keuze uit 50 verschillende klok-achtergronden. Daarnaast heeft de Kidizoom smart watch een camera die foto’s en video’s kan maken. Deze wearable heeft geen GPS. Daardoor is de privacy van je kind meer gewaarborgd, maar ontbreekt er ook een functie die sommige ouders juist graag op de smartwatch willen zien.

VTech Kidizoom smartwatch
VTech Kidizoom smart watch (Afbeelding: VTech)

2. Top smartwatch voor het iets oudere kind: Fitbit ACE 2

Wie een Fitbit heeft weet dat deze smartwatch uitermate geschikt is voor het tracken van je activiteiten. Het merk heeft ook een wearable voor kinderen in de collectie die ook goed functioneert als fitness tracker. De Fitbit ACE 2 is waterdicht, kan worden gekoppeld aan de Fitbit app, en heeft verschillende ingebouwde challenges en achtergronden. Deze smartwatch is vooral leuk en handig voor kinderen die al iets ouder zijn en een smartphone hebben.

Fitbit Ace 2 smartwatch
Fitbit Ace 2 (Afbeelding: Fitbit)

Garmin is een bekend merk als het op navigatie en smartwatches aankomt. Het merk heeft niet alleen smartwatches voor volwassenen in de collectie, maar verkoopt ook een leuke smartwatch voor kinderen: de Vivovit Jr. 2. Met dit horloge richt Garmin zich, zoals we van Garmin gewend zijn, voornamelijk op beweging en het behalen van verschillende doelen. Om dit leuk te maken voor kinderen zijn er verschillende uitdagingen en opdrachten die volbracht kunnen worden. Een leuke extra is dat de Vivovit JR. 2 ook gekoppeld kan worden aan anderen Vivovit smartwatches zodat de kinderen de uitdagingen en opdrachten samen met andere kinderen kunnen volbrengen.

Dit horloge is ook handig voor ouders. In de bijbehorende ouder-app kun je namelijk opdrachten en reminders instellen voor je kind. Daarnaast kun je het slaappatroon, de progressie en het aantal gezette stappen ook zien in de ouder-app.

Garmin vivofit Jr. 2 smart watch
Garmin Vivofit Jr. 2 (Afbeelding: Garmin)

4. Smartwatch voor het sturen van berichten: Kurio Watch 2.0

De Kurio Watch is dé smartwatch die er voor zorgt dat je kind connected blijft. Hij is makkelijk te koppelen aan een smartphone waardoor het een soort mini smartphone om je kind’s pols is. Deze smartwatch voor kinderen is een van de besten als het om berichten sturen en ontvangen gaat. Hij heeft echter ook genoeg te bieden als hij niet is gekoppeld aan een smartphone. Zo staat de Kurio Watch bijvoorbeeld vol met leuke apps en heeft hij ook een geïntegreerde camera.

Kurio Watch 2.0
Kurio Watch 2.0 (Afbeelding: Kurio World)

5. LeapFrog LeapBand activity tracker voor kinderen

De smartwatch van Leapfrog is de wearable in dit lijstje die er misschien het meest kindvriendelijk en speels uitziet. Deze smartwatch is in weze de moderne versie van de Tamagotchi uit de jaren ’90. Het diertje in de watch wordt sterker nadat de drager van de smartwatch de opdrachten en doelen voltooit.

leapfrog leap band activity tracker kinderen
LeapFrog LeapBand (Afbeelding: Leapfrog)

Reageer op artikel:

Smartwatch voor je kind aanschaffen? Dit zijn je 5 beste opties!

[ad_2]

- Advertentie -