OnePlus kijkt af bij Apple: Airpods-killer in de maak?

[ad_1]

OnePlus staat niet alleen bekend om zijn uitstekende smartphones, maar ook zeker om zijn audio accessoires. De Bullets Wireless (2) zijn bij veel mensen geliefd en ook de goedkopere Bullets Wireless Z lijk het goed te doen. Maar OnePlus kijkt verder, spiekt een beetje bij Apple, en lijkt bezig te zijn aan volledig draadloze oordoppen.

Na het vinden van een code in de Android 11 beta, melden de mensen van XDA Developers de komst van de oordoppen. Het lijkt erop dat OnePlus een klein beetje heeft gespiekt bij Apple, gezien het feit dat het om de OnePlus Pods gaat. Is het bedrijf bezig met een AirPods-killer?

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

OnePlus bezig True Wireless Earbuds

Leaker Max J meldt de komst van de oortjes al sinds mei en nu lijkt XDA Developers ook bewijs gevonden te hebben. Dankzij XDA Portal tipser en Senior Member Some_Random_Username komt de website code tegen in de Android 11 beta. Daar is de naam OnePlus Pods te vinden. De redactie van de website dook er iets verder in en lijken meer sporen te vinden. Zo komt de naam OnePlus Pods bijvoorbeeld ook voor in code van de instellingen-app van Android 11.

XDA Developers meldt het volgende:

“We hebben meerdere verwijzingen naar de OnePlus pods gevonden en ook een companion application package genaamd “com.oneplus.twspods” in verschillende secties. Hieronder vallen BluetoothDashboardFragment, BluetoothDeviceDetailsFragment, OnePlusPodsDevice en OnPlusUpdate”

In de BluetoothDashboardFragement sectie is een code te vinden die het accupercentage kan lezen van zowel de linker als de rechter earbud. Iets dat alleen nodig is zodra ieder oortje een eigen batterij heeft. Het lijkt er dus sterk op dat we te maken hebben met True Wireless Earbuds.

AirPods-killer in de maak?

Mocht OnePlus daadwerkelijk aan de haal gaan met de Pods, kijkt het bedrijf wat dat betreft een beetje af bij Apple. Uiteraard heeft het bedrijf uit Cupertino de naam ‘Pods’ niet geclaimd, maar het is wel opvallend dat OnePlus als eerste aan de haal gaat met de benaming. Samsung, Google, Amazon, Microsoft en Huawei zijn voorheen bijvoorbeeld allemaal op de Buds-tour gegaan.

Wat de oortjes daadwerkelijk te bieden hebben moeten we nog zien, maar we denken wel degelijk dat OnePlus hier een stap in de goede richting kan doen. Het bedrijf is in de afgelopen jaren van een zogeheten flagship-killer uitgegroeid tot een bedrijf dat zijn eigen flagships maakt. Zoals eerder gezegd wist OnePlus met de Wireless Bullets uiterst indrukwekkende accessoires af te leveren van hoogstaande kwaliteit. Mocht OnePlus dus daadwerkelijk met True Wireless Earbuds komen, dan zou het zomaar eens serieus de concurrentie met Apple aan kunnen gaan.

Al is dat uiteraard slechts een verwachting.

Reageer op artikel:

OnePlus kijkt af bij Apple: Airpods-killer in de maak?[ad_2]

- Advertentie -