Notitieboekjes op orde – NRC

[ad_1]

Notities maak je ondanks alle digitale opties toch het lekkerst op papier. Een stylus op een scherm voelt toch minder lekker dan de romantiek van een goede pen in een mooi notitieboek. Tegelijkertijd zou het nogal wat papiertroep schelen als je notities digitaal zou kunnen opslaan en doorzoeken. Maar inscannen is ook weer zo’n gedoetje.

Moleskine, van de chique notitieboekjes, probeert het gat tussen digitale mogelijkheden en analoge voorkeuren te dichten met de Moleskine Pen+ Ellipse. Dat lukt aardig.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

De elektronische pen is te gebruiken in combinatie met een speciaal Moleskine-boekje. Op de bladzijden staan kleine puntjes, waarmee de pen herkent waar de gebruiker schrijft. Door de pen aan de bijbehorende app te koppelen, sla je notities op en ze zijn – voor nette schrijvers – dankzij automatische handschriftherkenning te doorzoeken.

De plastic pen voelt net wat te flimsy aan voor de prijs van 142 euro (inclusief boekje), en het is even wennen dat je ook al je pen moet opladen. Toch is het een stapje dichterbij de ideale combinatie van digitaal en analoog.

[ad_2]

- Advertentie -