Kogel door de kerk: Google neemt Fitbit officieel over

[ad_1]

Eerder deze week gingen er al geruchten over rond, maar vandaag is het officieel: Google gaat Fitbit overnemen. Dat is zojuist bekend geworden door een bericht van beide Amerikaanse bedrijven zelf. Google zou door de overname meer Made by Google-wearables uit willen brengen in de toekomst.

Google lapt overigens een aardig bedrag voor de maker van fitness-wearbles. Met de overname zou een bedrag van 2,1 miljard dollar gepaard gaan, wat omgerekend zo’n 1,88 miljard euro is. Beide partijen hebben op dit moment een akkoord, maar de overname vindt niet direct plaats. Fitbit en Google zullen de volledige overname pas in 2020 af gaan ronden.

- Advertentie -

Google investeert meer in Wear OS

De overname komt overigens niet bepaald als een verrassing. Fitbit was al enige tijd opzoek naar een koper en Google geeft al tijden aan dat het meer wil investeren in Wear OS, hun eigen besturingssysteem voor wearables. Toen deze week de geruchten naar buiten kwamen dat de twee partijen met elkaar in gesprek zouden zijn, wisten in principe al genoeg. De enige vraag die we op dat moment nog hadden was of Alphabet, het moederbedrijf van Google, bereidt was om genoeg geld neer te leggen voor Fitbit. Met een verkoopbedrag van 1,88 miljard euro denken we dat die vraag met een volmondig ja beantwoord is.

Naast het feit dat Google de ambitie heeft om meer te investeren in Wear OS, wil het bedrijf ook wel degelijk meer eigen wearables op de markt brengen.

Google
Google (Bron: Arthur Osipyan)

Overname voordelig voor Fitbit

In 2012 maakte we kennis met FitBit en de wearables die vooral gericht waren op fitness en beweging. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf anno 2019 zo’n 28 miljoen actieve gebruikers, terwijl het meer dan 100 miljoen wearables verkocht heeft. Onder de vlag van Google hoopt het bedrijf grotere stappen te kunnen maken en voor meer innovatie te kunnen zorgen. En ze hebben simpelweg gewoon heel veel geld gehad van Google. Dat is ook wat waard.

Mensen die op dit moment beschikken over een FitBit hoeven niet bang te zijn dat alle data en de applicaties verdwijnen. De Fitbit-app blijft zowel actief op iOS en Android, zodat je die als gebruiker nog steeds kan gebruiken. Je verliest dus geen data en hoeft, volgens Google zelf, niet bang te zijn dat deze nu opeens op straat komt te liggen. Het Amerikaanse bedrijf belooft dat de gegevens niet gedeeld worden voor advertentie-doeleinden.

Reageer op artikel:

Kogel door de kerk: Google neemt Fitbit officieel over

[ad_2]

- Advertentie -