Kickstarter-project maakt van smartphonecamera een serieuze microscoop

[ad_1]

Smartphones krijgen steeds betere camera’s met steeds meer uitgebreide functies. Denk bijvoorbeeld aan portretfuncties en de mogelijkheid om scherptediepte in te stellen. Maar het Kickstarter-project Diple laat jouw smartphonecamera heel serieus inzoomen.

Diple heeft een klein apparaatje ontwikkeld dat jouw smartphone en tablet omtovert in een microscoop. Het project heeft al een keer zo veel geld binnengehaald als zijn doel van ongeveer 25.000 Euro. En dat betekent: het apparaatje gaat er komen.

- Advertentie -

Diple vergroot je smartphonefoto’s tot 1000 keer

Met nog 26 dagen op de teller is het project van Diple nu al een geslaagde Kickstarter-campagne. Het bedrijf achter Diple, genaamd SmartMicroOptics (SMO) is het brein achter de campagne die op het moment van schrijven al bijna 60.000 Euro heeft opgehaald.

Het project claimt dat Diple een smartphonefoto tot wel 1000 keer kan vergroten. Zonder dat een afbeelding pixelig wordt. Met een dergelijke vergroting kun je, in theorie, micro-organismen, bacteriën en bloedcellen onderzoeken aan de hand van een smartphonefoto.

Diple Kickstarter microscoop
(Bron: Smart Micro Optics)

Scoor op Kickstarter de microscoop voor je smartphone of tablet

Diple is niet een extra lens op je smartphone of tablet, zoals je misschien zou denken. Dat is een oplossing waar Apple en Sony al eerder aan werkten. Die lens van Apple werd echter nooit uitgebracht en een microscoop-lens van andere merken had ook nooit écht het juiste effect. De Diple-kit lijkt wel veelbelovend.

De kit heeft de grootte van het doosje waar een nieuwe smartphone in zit. Diple heeft drie verschillende niveaus om een foto mee te vergroten (35x, 75x en 150x). Juist, als je inzoomt op je smartphone dan kan je een foto dus nóg meer vergroten.

Je kunt het apparaatje straks kopen voor 53 Euro. Maar als je nu Kickstarter op duikt dan kun je een nog betere prijs krijgen voor deze bijzondere microscoop. Je kunt nog een bestelling voor de smartphonemicroscoop plaatsen tot 18 december. Wie een bestelling plaatst kan de toffe gadget ongeveer vanaf mei verwachten.

Reageer op artikel:

Kickstarter-project maakt van jouw smartphone een microscoop met 1000x zoom

[ad_2]

- Advertentie -