Google wil mogelijk fitnesstrackerfabrikant Fitbit overnemen

[ad_1]

Het lijkt erop dat Google-moederbedrijf Alphabet voornemens is fitnesstrackerfabrikant Fitbit over te nemen. Beide bedrijven hebben niet gereageerd op de geruchten. Het is niet bekend hoeveel Alphabet over zou hebben voor de maker van populaire fitnesstrackers.

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, zou momenteel in gesprek zijn met fitnesstrackermaker Fitbit om het bedrijf over te nemen, schrijft Reuters. Bronnen die bekend zouden zijn met de situatie hebben aangegeven dat het nog niet bekend is wanneer de deal afgerond wordt of hoeveel Alphabet bereid is te betalen. Vorige maand kwam al naar buiten dat Fitbit op zoek is naar een koper.

- Advertentie -

Fitbit in de verkoop

Mocht het kloppen dat Alphabet Fitbit overneemt, dan zou dat geen vreemd gegeven zijn. Google heeft het zwaar met het Wear OS-platform, ondanks de steun van partijen als LG en Fossil. In januari kocht de zoekmachinegigant nog smartwatch-technologie van Fossil, waarvan nog steeds niet duidelijk is wat dat precies geweest is. Een Fossil-vertegenwoordiger heeft er alleen over gezegd dat het gaat om een “innovatie die nog niet op de markt gekomen is”. Die innovatie kostte destijds 40 miljoen dollar.

LG Watch Style
LG Watch Style

In de afgelopen jaren zijn er ook heel wat geruchten langsgekomen over eigen smartwatch-plannen voor Google, maar tot op heden hebben we daar nog niets van gezien. De in 2017 uitgekomen LG-smartwatches LG Watch Sport en LG Watch Style zouden de ‘Pixel-smartwatches‘ moeten voorstellen. Deze slimme horloges konden echter rekenen op een gemengd ontvangst van pers en publiek, waardoor het misschien maar goed is dat Google de stekker uit de plannen trok.

Eigen hardware van Google

Inmiddels is er het één en ander veranderd op hardware-gebied voor Google en heeft het bedrijf flink geïnvesteerd in technologie voor smartphones en smarthomes. Het kan dus zijn dat Google zich nu echt wil concentreren op slimme horloges, zeker omdat Apple een relatief groot succes heeft met de Apple Watch. Helaas willen zowel Fitbit als Google niet reageren op de geruchten.

Reuters

Reageer op artikel:

Google wil mogelijk populaire smartwatch fabrikant Fitbit overnemen

[ad_2]

- Advertentie -