Dit wordt er verwacht op Europa’s grootste techbeurs

[ad_1]

5G-telefoons

Telecomproviders zijn hard aan het werk om 5G-netwerken in Europa voor te bereiden, waar fabrikanten ondersteunde telefoons voor gaan onthullen. Veel nieuwe smartphones die op de IFA worden getoond zullen waarschijnlijk met 5G werken. In Nederland kunnen we ze voorlopig niet gebruiken. De eerste voor 5G geschikte frequenties worden pas op zijn vroegst eind dit jaar geveild.

Opvouwbare Galaxy Fold

Samsung zei eerder dat de uitgestelde opvouwtelefoon Galaxy Fold in september zal verschijnen. Volgens geruchten begint deze verkoop op 6 september. De dag daarvoor heeft Samsung een persconferentie in Berlijn, dus er is een kans dat de nieuwe versie van de Galaxy Fold op de IFA te zien is.

- Advertentie -

De verkoop van de Fold werd eerder dit jaar uitgesteld, nadat testtoestellen van journalisten snel kapot gingen. Daarna deed Samsung allerlei aanpassingen om de kwetsbaarheid van de vouwbare scherm te verbeteren.

LG-telefoon met meerdere schermen

LG zal hoogstwaarschijnlijk een nieuwe telefoon aankondigen. In een filmpje hint de fabrikant op een toestel met drie schermen. Het zou daarbij niet gaan om opvouwbare schermen.

Het zou niet voor het eerst zijn dat LG presenteert met een extra scherm. Het bedrijf maakte al eens een Android-telefoon met een klein beeldscherm boven het grote display. Ook zou LG komen met een nieuwe gaming-smartphone.

Huawei-smartwatch

Het Chinese Huawei is ook weer groot aanwezig op IFA, maar dit jaar presenteert het bedrijf mogelijk minder nieuwe producten en ligt de focus op 5G. Door de Amerikaanse sancties mag het bedrijf niet zomaar Android gebruiken op zijn apparaten. Het is nog de vraag wanneer Huawei’s alternatief HarmonyOS op nieuwe telefoons komt te staan. Ook houdt Huawei op 19 september een media-event voor de nieuwe Mate 30-smartphones.

Ook is onzeker wat er gaat gebeuren met Honor, wat strikt gezien een merk is van Huawei. In China werden de Honor 9X en 9X Pro recent gepresenteerd. Verder lekte al een nieuwe smartwatch van Huawei uit.

Meer nieuwe telefoons

Er is al het één en ander aangekondigd en gelekt over nieuwe telefoons van andere bedrijven. Sony zou een langwerpige Xperia 2 gaan aankondigen en Nokia heeft meerdere midrangetoestellen op de planning.

Fabrikant TCL gaat op IFA voor het eerst zijn eigen telefoons aankondigen. Het bedrijf maakte eerder al telefoons, maar die werden onder de merken Alcatel en Blackberry verkocht.

Tv’s met 8K

Details over nieuwe televisies zijn nog amper gelekt, maar op IFA worden bijna altijd wel nieuwe schermen met 4K- en 8K-resoluties getoond. Sharp zou een 8K-televisie van maar liefst 120 inch willen tonen.

Bluetooth-speaker van Sonos

Er duiken al langere tijd geruchten op over een nieuwe speaker van Sonos, die voor het eerst ook ondersteuning zal bieden voor Bluetooth. Daarnaast werkt de gadget vermoedelijk met AirPlay 2 en Google Cast, plus de stemassistenten Alexa en Google Assistent.

Comet Lake-laptops

Laptopmakers zoals Lenovo, Acer en Asus tonen hoogstwaarschijnlijk nieuwe laptops die de nieuwe Comet Lake-chips van Intel gebruiken. Dell onthulde recent al zulke laptops.

Smartwatches

Fitbit toont op de IFA zijn nieuwe smartwatch Versa 2, met een schermpje dat altijd aan kan blijven staan. Garmin heeft ook een nieuwe smartwatch, waarvan een model is voorzien van een zonnepaneeltje op het scherm, waardoor hij een langere accuduur heeft. Ook fabrikant Fossil presenteert allerlei nieuwe slimme horloges.  

Roku-mediaspeler in Europa

Mediaspelermaker Roku heeft ook een persconferentie op de IFA. Opmerkelijk, want de IFA is een Europese beurs, terwijl Roku zijn apparaten alleen in de Verenigde Staten verkoopt. Wellicht dat Roku zijn activiteiten ook naar Europa zal uitbreiden en de goedkope videospeler ook hier verkocht zal worden.

Alexa in het Nederlands?

Ook Amazon heeft een IFA-presentatie, waarop vermoedelijk wordt aangekondigd dat bepaalde diensten van de webwinkel naar andere landen komen. Mogelijk staat daarbij ook een Nederlandstalige versie van stemassistent Alexa op de planning.

Volg de updates

Volg Bright op Facebook, Twitter en Instagram voor alle updates over de IFA. De beurs start officieel op vrijdag, maar de fabrikanten doen de meeste aankondigingen al in de dagen ervoor.

Later deze week zie je onze video’s met allerlei nieuwe gadgets op het Bright YouTube-kanaal.[ad_2]

- Advertentie -