De 5 opvallendste nieuwe gadgets van IFA 2019

[ad_1]

Afgelopen week vond de IFA plaats, een grote techbeurs in Berlijn waar fabrikanten hun nieuwste gadgets onthullen. Manners was aanwezig en selecteerde de vijf opvallendste aankondigingen voor je.

Koelkast met speciale bier-functie

Als je de nieuwste ontwikkelingen op koelkast-gebied wilt volgen, dan ben je op de beursvloer van IFA aan het juiste adres. Daar toonde AEG-fabrikant Electrolux afgelopen week een koelkast met een MultiChill-functie. Dat is een speciaal opbergvak in de deur van de koelkast, die extra koud is. Stop er een flesje bier in, en je krijgt middels de bijbehorende app voor je telefoon meteen een melding als je biertje de juiste temperatuur heeft. Je drankje vergeten en met een bevroren flesje voor gek staan is dus verleden tijd.

- Advertentie -
AEG Electrolux Multichill
Bron: Electrolux Press

Hoofdband maakt einde aan snurken

Philips toonde in Berlijn een gadget die een einde moet maken aan het gesnurk van je partner. Het gaat om een band voor om je torso die de slaaphouding van de gebruiker meet, middels een speciale sensor. Meestal snurk je terwijl je op je rug ligt. De accessoire van Philips herkent die houding, en zorgt er met subtiele trillingen voor dat je weer op je zij gaat liggen, zonder dat je wakker wordt. Althans, dat is wat de fabrikant belooft. De zogeheten Snoring Relief Band komt in 2020 naar Nederland.

Philips AntiSnore
Bron: Philips

Light Phone II

De originele Light Phone was een opvallende gadget. Het toestel vond een interessante middenweg tussen de simpele telefoontjes van vroeger en de halve computers die we anno 2019 in onze zak hebben zitten. De Light Phone II is een klein, bijna vierkant telefoontje met een e-ink scherm, net zoals bij e-readers. Het is de bedoeling dat je het toestel zo min mogelijk gebruikt, aldus de makers. Het apparaatje beschikt nog wel over moderne functionaliteit zoals Bluetooth en 4G, maar verwacht geen uitgebreide apps met foto’s, oneindige content en andere afleiding. De Light Phone II is bedoeld voor mensen die hun smartphone zat zijn, maar ook weer niet terug kunnen naar de oude Nokia’s zonder internet.

Light Phone II
Bron: Light

Predator Thronos Air: gaming-cockpit

Zoek je nog een verjaardagscadeautje voor een gamer? De Predator Thronos Air gamestoel is een gamestoel van maar liefst minimaal 999 euro. Volgens het bedrijf is het de ultieme gamingstoel. De stalen structuur bestaat uit een stoel, een modulair bureau en een monitorarm. De stoel omhult de gamer in een comfortabele cockpit. Er is zelfs een massagefunctie. Het bureau heeft een verstelbaar toetsenbord en een muishouder, zodat typen comfortabel is, ongeacht de zithoek. Een voetsteun houdt voeten omhoog.

De monitorarm, die geschikt is voor maximaal drie beeldschermen, kan met de hand omhoog en omlaag worden gebracht met een handgreep die zich heel handig onder de middelste monitorsteun bevindt. Bovendien kan een camera vlak boven de middelste monitor worden geplaatst, waardoor het eenvoudig is om je speelsessie live uit te zenden op bijvoorbeeld YouTube.

Ace Predator
Bron: Acer

Nostalgische klaptelefoon komt terug

Nokia is alweer enkele jaren terug op de smartphonemarkt dankzij het Finse HMD Global, een bedrijf dat gedeeltelijk uit ex-medewerkers van de telefoongigant bestaat. Tijdens de IFA kondigde het bedrijf een opvallende klaptelefoon aan: de Nokia 2720 Flip. Het bedrijf brengt het karakteristieke oude design terug, maar met een moderne twist. Je kunt op het klaptelefoontje namelijk WhatsApp, Facebook en Google Assistent gebruiken, middels 4G.

Het typen met een fysiek toetsenbord zal even wennen zijn, maar de fabrikant focust zich met dit toestel dan ook vooral op ouderen die nooit de overstap naar touchscreens hebben gemaakt. Zo kunnen zij alsnog met hun kleinkinderen chatten. De Nokia 2720 Flip komt nog deze maand uit en gaat 89 euro kosten.

Nokia Flip
Bron: HMD Global

Benieuwd naar andere gadgets die tijdens IFA zijn onthuld? Check dan WANT.nl

Reageer op artikel:

De 5 opvallendste nieuwe gadgets van IFA 2019

[ad_2]

- Advertentie -