De 5 meest onzinnige gadgets (die je stiekem toch wil hebben)

[ad_1]

De wereld van technologie is fantastisch. We hebben smartphones met schermen die kunnen vouwen, we hebben autonome auto’s en we hebben raketten die uit zichzelf vanuit de ruimte terugkeren naar aarde. Maar er zijn gadgets waar je echt geen ene kont aan hebt.

In deze lijst hebben we de vijf meest onzinnige technologische gadgets voor je op een rij gezet. Of het nu gaat om een slimme haarborstel of een drone die je paraplu voor je vasthoudt: ze staan allemaal zonder twijfel onder het kopje knettergek. Maar hoe langer je naar deze producten kijkt, hoe meer je ze stiekem aan zou willen schaffen.

- Advertentie -

Onzinnige gadgets 1: De schoenstofzuiger

Onzinnige gadgets
Stofzuigerschoenen (Afbeelding: Denso)

Japanse autofabrikant Denso heeft in het verleden een stap buiten hun comfortzone genomen. Het bedrijf kwam namelijk met het concept van de Vacuum Cleaner Shoes, beter bekend als de schoenstofzuiger. En ja, het is exact wat je denkt.

Het bedrijf produceerde schoenen met veel te hoge zolen, waarin een soort stofzuiger zat verwerkt. Wanneer je met deze schoenen door je woonkamer loopt, zullen ze direct de grond stofzuigen. En tja, wat wil je dat we nog meer zeggen. Ze zien er niet uit, ze zijn lomp en je moet niet vergeten om het compartiment met stof geregeld te verwisselen. Kortom: dit wordt helemaal niets. En dat is dan ook precies de reden dat deze schoenen nooit het daglicht gevonden hebben.

Maar stiekem is er iets, diep van binnen, dat roept dat dit helemaal niet zo’n slecht idee is. In plaats van dat ik vuiltjes onder de bank of kast trap, zuig ik ze direct op met mijn schoen. Scheelt weer.

Onzinnige gadgets 2: Het toilet dat verbonden is met internet

Onzinnige gadgets
Een toilet met internet (Afbeelding: Kohler)

Een toilet dat verbonden is met internet om je stoelgang in de gaten te houden: het is een knettergek idee. Maar dat wil niet zeggen dat het Touchless Reponse toilet van Kohler niet bestaat. Wie in de gaten wil houden hoevaak hij of zij naar het toilet gaat, kan net zo goed een kladblokje naast de plee leggen. Maar eerlijk gezegd willen we dit best wel eens proberen.

Het toilet is namelijk ook verbonden met het internet zodat jij, met de slimme assistent op je smartphone, het toilet kan besturen met je stem. De deksel omhoog doen of de plee door laten spoelen: het is allemaal mogelijk. En wanneer jij je verveelt op de plee is het ook nog eens mogelijk om je favoriete muziek of podcast (check hier onze WantKast podcast!) af te spelen op de speakers die in het toilet zijn ingebouwd.

Je hebt er geen zak aan, maar stiekem klinkt het best wel leuk!

Onzinnige gadgets 3: De slimme haarborstel

Onzinnige gadgets
Kneiter slimme haarborstel (Afbeelding: Kérastase

Anno 2019 is ons huishouden slimmer dan ooit. We hebben slimme thermostaten, slimme speakers, slimme lampen, slimme tandenborstels en…slimme haarborstels? Kérastase, markleider in professionele haarproducten, heeft de handen ineen geslagen met Withings om de Hair Coach te introduceren. Het gaat om een slimme haarborstel die je, net zoals bij een slimme tandenborstel, precies vertelt wat je wel en niet moet doen tijdens het kammen.

“Maar Mark, hoe doet deze haarborstel dan dat precies?” Nou, dat leg ik je met alle liefde (en een kneiter grote glimlach op mijn hoofd) uit. De Hair Coach bestaat uit twee delen: een applicatie en een kam. In de kam zit een microfoon verwerkt die, ik neem je niet in de zeik, luistert naar je haar. Hierdoor hoort het als het ware wat de toestand van je haar is en kan het je waarschuwen voor problematische dingen. Denk hierbij aan gespleten haarpunten of klitten die op de loer liggen. Het geeft je vervolgens een melding wanneer het een van deze dingen tegen het lijf loopt, waardoor jij dus weet wanneer je moet stoppen met kammen.

En hoe hard ik ook moet lachen om dit product en hoe onzinnig het ook lijkt: dit wil ik stiekem echt wel een keer proberen.

Onzinnige gadgets 4: De Parapludrone

Free Parasol is een drone die je paraplu voor je draagt. Tja, wat moet ik daar nu precies over zeggen. Het is een product voor mensen die het makkelijker vinden om een drone te vliegen, dan om een paraplu vast te houden.

Nu wil ik niet persé zeggen dat ik beter ben in het besturen van een drone dan in het vasthouden van een paraplu, maar ik zou het wel verdomd graag willen leren.

Onzinnige gadgets 5: De No Phone

No Phone
Een stuk plastic (Afbeelding: Kickstarter)

De No Phone is er voor mensen die heel veel moeite hebben om hun smartphone te laten liggen. Het product is gemaakt voor mensen die echt heel erg verslaafd zijn aan social media, games en alles wat een telefoon anno 2019 zo fantastisch maakt. Maar de grote vraag is natuurlijk: hoe doet dit product dat precies? Het antwoord is vrij simpel: het is een stuk plastic in de vorm van een smartphone. Waarom? Zodat jij het gevoel hebt dat je alsnog een telefoon in je hand hebt, terwijl je dat eigenlijk niet wil hebben vanwege je verslaving.

Tja…deze had ik niet in de lijst moeten zetten. Onzinnig is het zeker, maar of ik het echt wil hebben is een tweede.

Reageer op artikel:

De 5 meest onzinnige gadgets (die je stiekem toch wil hebben)

[ad_2]

- Advertentie -