5 toffe Google Assistent gadgets van IFA 2019

[ad_1]

Op technologiebeurs IFA 2019 zijn tientallen gadgets aangekondigd die werken met de Google Assistent. Android Planet was erbij en zet vijf toffe, uiteenlopende producten op een rij.

Google Assistent in steeds meer gadgets

De Google Assistent ken je misschien van je smartphone of Google Home, maar de spraakassistent zit in nog veel meer apparaten. Het aanbod groeit bovendien hard. Op de IFA, Europa’s grootste elektronicabeurs die jaarlijks plaatsvindt in Berlijn, kondigden tientallen merken allerlei nieuwe apparatuur aan met ondersteuning voor Google’s digitale butler.

- Advertentie -

Android Planet struinde de beurshallen af op zoek naar interessante gadgets. Hieronder vind je – in willekeurige volgorde – vijf uiteenlopende producten die wij de moeite waard vinden.

1. Sonos Move-luidspreker

De luidsprekers van Sonos zijn fraai en klinken goed, maar hadden ook nadelen. Ze werken alleen als de stekker in het stopcontact zit en ondersteunen enkel wifi, geen bluetooth. De nieuwe Sonos Move pakt die pijnpunten aan.

Standaard staat de Move in een oplaadstation, maar je kan ‘m oppakken en ergens anders binnen of buiten neerzetten. De luidspreker heeft namelijk een ingebouwde accu die tot tien uur meegaat en ondersteunt ook bluetooth.

Omdat de Move water- en stofbestendig is en tegen een stootje kan, hoef je niet snel bang te zijn dat hij beschadigt. En dankzij de ingebouwde usb-c-aansluiting kan je de luidspreker overal opladen met een stekker of krachtigere powerbank.

We konden de Move al even uitproberen en hij kan flink hard en klinkt alleraardigst. Bovendien werkt hij naadloos samen met andere Sonos-luidsprekers en heeft hij speciale microfoons en de Google Assistent ingebouwd. De luidspreker kan dus hetzelfde als een Google Home.

2. Fossil Gen5-smartwatch

Wie een nieuwe Wear OS-smartwatch zoekt, kan onder andere bij Fossil terecht. Vorige maand presenteerde de fabrikant zijn nieuwste model, de Gen 5 Smartwatch, voor de Verenigde Staten. Op de IFA wordt dit horloge ook voor Europa getoond. Je kan hem nu in Nederland kopen voor 299 euro.

Het slimme horloge heeft de Google Assistent ingebouwd. Druk een knopje in of klik op het scherm en de assistent luistert naar je vraag of opdracht. Je krijgt vervolgens een gesproken antwoord, want de Gen 5 Smartwatch heeft een luidsprekertje.

Mogelijkheden zijn er genoeg. Stuur met je stem een WhatApp-bericht naar iemand, wijzig je muziek of vraag naar het weer. Dit alles werkt prima, al moesten we het horloge wel naar ons oor bewegen om op de drukke beursvloer de gesproken antwoorden goed te kunnen verstaan.

Fossil Gen 5

3. Philips PH805-hoofdtelefoon

Philips toonde op de IFA onder andere prachtige televisies, en introduceerde ook een over-ear-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking (noise cancelling). De Philips PH805 verschijnt in november voor 180 euro en is daarmee flink goedkoper dan de (uitstekende) noise cancelling-hoofdtelefoons van Bose en Sony.

De hoofdtelefoon voelt en zit minder luxe aan op het hoofd, maar klinkt prima en heeft goede noise cancelling. De ingebouwde microfoons meten omgevingsgeluiden en filteren die zoveel mogelijk weg. Je bedient de PH805 via de aanraakgevoelige oorschelp, fysieke knop en Google Assistent. Zo zet je bijvoorbeeld een andere Spotify-lijst op zonder dat je je telefoon erbij hoeft te pakken.

Volgens Philips gaat de koptelefoon tot dertig uur mee op een volle accu. Muziek luisteren gaat draadloos via bluetooth 5.0 of met een audiokabel.

Philips PH805

4. Lenovo Smart Display 7

Lenovo verkoopt in het buitenland al een tijdje slimme beeldschermen met de Google Assistent ingebouwd. Google volgde een jaar geleden met de Home Hub, die in Nederland te koop is als de Nest Hub. Nu komt Lenovo met een regelrechte concurrent, de Smart Display 7.

Het apparaat is stuk hoger dan de Nest Hub en heeft een grotere luidspreker. Het scherm is even groot (7 inch) en de specificaties zijn vergelijkbaar. De software en bediening zijn hetzelfde. Een belangrijk verschil is dat Lenovo’s smart display een camera heeft, zodat je kan videobellen.

De Lenovo Smart Display 7 kost in de Verenigde Staten 130 dollar en is daarmee even duur als de Google Nest Hub, die hier voor 129 euro over de toonbank gaat. De fabrikant kan nog niet zeggen of het smart display in Nederland uitkomt.

Lenovo Smart Display 7

5. Nokia 2720 Flip

Alle nieuwere Android-smartphones zijn voorzien van de Google Assistent, en die vindt nu ook zijn weg naar zogeheten feature phones. Nokia’s nieuwe model van de iconische 2720 Flip is er één van.

De klaptelefoon heeft een 2,8-inch scherm, T9-toetsenbord en ondersteunt 4G. Je kan er apps als WhatsApp, YouTube en Google Maps op gebruiken en de Google Assistent is ook ingebouwd.

Zo kun je vragen stellen aan Google, maar ook berichten sturen zonder te typen. Het toestel is stiekem dus best slim, en gaat in tegenstelling tot een smartphone bijna een maand mee in stand-by. Nokia brengt de 2720 Flip in oktober uit voor 89 euro.

Nokia Flip 2720

Wat zijn jouw favoriete nieuwe gadgets met Google Assistent-ondersteuning? Laat het weten in een reactie onder dit artikel! 

Lees meer over de Google Assistent

[ad_2]

- Advertentie -