[ad_1]
Track jezelf
Een GPS datalogger is een apparaatje dat simpelweg de locaties logt waar je bent geweest. Dat klinkt in eerste instantie misschien niet zo interessant, maar er zijn toch wel erg leuke toepassingen voor zo’n gadget. Zo kun je bijvoorbeeld loggen waar je allemaal geweest bent en dat terugzien op Google Maps.
Ook kan het apparaatje vastleggen waar je allemaal foto’s hebt gemaakt, zodat je kunt terugkijken waar dat ene kiekje ook alweer precies gemaakt is. Die data blijft natuurlijk, ook wanneer je hersencellen uiteindelijk verschrompelen. Als je dus een paar jaar na je fantastische vakantie toch weer eens terug wilt keren naar dat ene paradijselijke plekje, is dat geen probleem.
En het mooie is dat je geen last hebt van de GPS datalogger, want hij zit gewoon ergens in je rugzak en de batterij gaat ongeveer een maand mee. Deze GPS logger is ook nog eens waterdicht en als je dat wilt logt hij zelfs de temperatuur.
Door het jaar heen zijn er nog andere toepassingen te bedenken voor het apparaatje. Zo kun je je partner natuurlijk tracken als je deze niet vertrouwt. Maar ja, dat is wellicht niet direct de beste manier om een huwelijkscrisis op te lossen. Verder is deze gadget misschien nog iets te groot om je huisdier ermee op te zadelen, voor als het beest kwijtraakt, maar ook daar zijn natuurlijk apparaatjes voor op de markt.
Prijs: verschillend, afhankelijk van je wensen. Twee van de duurdere loggers zijn deze twee, maar goedkoper kan ook.
De digitale waakhond
De Doberman SE-0305 Infrared Perimeter Alarm is een apparaatje dat afgaat wanneer er iemand met snode bedoelingen binnenkomt. Je kunt het ding dus bijvoorbeeld je tent laten bewaken. Hij werkt met infrarood-technologie, waardoor je tent een soort van Entrapment-stijl fort wordt. Je weet wel, met al die rode lasers, maar dan anders.
Je zou willen dat het niet nodig was, maar vooral bijvoorbeeld op festivals wordt er nogal eens wat uit tenten gestolen. De drempel is dan ook een stuk lager om een tent in te komen dan een huis bijvoorbeeld.
Aangezien het aparaatje 100 dB aan irritant geluid produceert, weet je zeker dat degene die tentvredebreuk pleegt direct wegrent, of je nu in de buurt bent of niet. En als je wel in de buurt bent, kun je op je tent springen en heb je de schavuit meteen te pakken. En natuurlijk is hij ook op andere manieren toepasbaar.
Prijs: $17 Dollar
Gratis Wi-Fi-hotspots detector
Aangezien dataverkeer in het buitenland nog steeds lichtelijk prijzig is, kan het handig zijn om te weten waar de Wi-Fi-hotspots zijn. In principe gebruik je natuurlijk gewoon een app, zoals Free Wi-Fi voor iPhone of Free Wi-Fi Finder voor Android. Dit soort apps werken redelijk goed om op afstand te zien waar de gratis Wi-Fi-hotspots zitten, hoewel je soms wel een spot aantreft die niet meer bestaat. Het voordeel van zelf zoeken met de Wi-Fi-detector van je smartphone is dat je zeker weet dat de accesspoints bestaan en dat je meteen ziet hoe sterk of zwak de netwerken zijn.
Maar als je geen smartphone hebt, kan het een idee zijn om een losse Wi-Fi-detector mee te nemen, die in veel gevallen ook meteen dient als Wi-Fi-adapter. Maar sowieso vindt een apart apparaatje vaak meer netwerken door de grotere scanradius, als we internetreviews moeten geloven. Dat is dan wel afhankelijk van de kwaliteit van de scanner natuurlijk. Een ouderwetse Wi-Fi-vinder (ze zijn al een tijdje op de markt) kan dus op vakantie zeker uitkomst bieden, zodat je niet je hele vakantie in de McDonalds hoeft door te brengen.
Prijs: Uiteenlopend, maar een goede is er in elk geval voor $80 Dollar. Goedkopere zijn er ook.
Droom de Droam
Maar mocht je nou helemaal geen zin hebben in het zoeken van Wi-Fi-netwerken, maar je bent wel een beetje een datagrootverbruiker, dan is er Droam. Daarmee kun je in het buitenland internetten via het lokale 3G-netwerk zonder dure dataroamingkosten te hoeven betalen.
Droam is een Nederlandse vinding waarbij je kunt aangeven waar je heen gaat en voor hoe lang. Je krijgt vervolgens een Droam thuisgestuurd met een 3G-kaart van het desbetreffende land. Het apparaatje huur je precies zolang als je hem nodig hebt. Je krijgt het thuisgestuurd met alle benodigdheden voordat je weggaat en stuurt het terug als je weer thuis bent.
Droam heeft inmiddels een behoorlijke werelddekking en grootverbruikers zullen zeker goedkoper uit zijn met het apparaatje. Zo is een weekje Amerika 65 euro (geen 75 euro meer zoals in het filmpje wordt gezegd). Bovendien is het gebruiksgemak groot en kun je hem voor 5 apparaten (laptops, smartphones etc.) tegelijk gebruiken. Zo kun je toch nog je Full-HD films downloaden in het buitenland! Al zal dat wat langzaam gaan waarschijnlijk..
Prijs: Variabel, afhankelijk van duur verblijf en bestemming.
Skinboarden op je iPad
Tsjah, je zult je gadgets toch moeten beschermen als je wilt dat ze lang meegaan. Onze hersenen werken voor een groot deel met structeren en patronen. Op vakantie bevinden we ons natuurlijk buiten onze standaard leefomgeving (dat is het hele idee immers), dus een ongelukje zit in een klein hoekje.
Of je nu bijvoorbeeld gaat hiken, varen of lui langs het zwembad ligt te garen, vocht is op vallen na misschien wel de grootste bedreiging voor je gadgets. Er zijn erg veel oplossingen om je gadgets waterdicht op te bergen of juist te gebruiken. Een van de goede opties is het merk Overboard. Dat heeft hoezen voor bijvoorbeeld smartphones, tablets en fototoestellen.
En naast het veilige aspect van een waterdichte opbergoplossing, als je echt overtuigt bent van het multifunctionele nut van tablets, zul je vast een keer willen proberen om je iPad als een waterbed of skinboard te gebruiken.
Prijs: Divers
[ad_2]