Zo deel je je Instagram Stories met een groep mensen

[ad_1]

Met Instagram Stories is het mogelijk verhalen te delen met specifieke mensen. Niet iedereen hoeft constant te zien wat je plaatst. Je hebt uiteindelijk zelf in de hand wie welke foto of video ziet op je profiel, zonder dat je mensen daarvoor hoeft te blokkeren.

Je vrienden en familie op de hoogte brengen van wat je aan het doen bent, kan natuurlijk via Instagram. Soms is het beter dat zo’n foto na een bepaalde tijd weer verdwijnt en dan is Instagram Stories toch wel een prima functie. Meestal deel je zo’n foto of video meteen met al je volgers, maar gelukkig kun je ook zelf instellen wie de content wel en niet te zien krijgt. Dat kan ook nog eens op verschillende manieren. In dit artikel leggen we je uit wat je hiervoor moet doen. Gelukkig hoef je niet al te ver in de instellingen te duiken.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Instagram Stories verbergen

Je kunt je Instagram Stories verbergen vlak nadat je een nieuwe foto of video online geplaatst hebt. Na het plaatsen kun je rechts bovenin op de drie puntjes drukken. Dat is het menuknopje. De bovenste optie van dit menu is Verhaal verbergen voor, en als het goed is staat daar het getal nul nu achter (tenzij je al mensen geblokkeerd hebt binnen de instellingen van de app). Hoe dan ook, door op het getal met daarachter ‘personen’ te tappen, kun je direct mensen toevoegen aan de lijst met volgers die dit niet hoeven te zien.

Bovenaan staat zelfs nog een zoekbalk die je kunt gebruiken om mensen meteen te kunnen weren. Dat werkt dus allemaal prima, maar wat nu als je mensen wil blokkeren die je niet volgen? Daarvoor dien je zelf naar het profiel van de gebruiker te gaan. Op diegene zijn profiel druk je wederom op het menuknopje (drie puntjes aan de rechterkant). Hier staat de optie Je verhaal verbergen. Vervolgens dien je de keuze te bevestigen, maar in het vervolg zullen ze je Instagram Stories niet meer kunnen zien. Deblokkeren gaat op dezelfde manier.

Beste vrienden voor je Instagram Stories

Als je merkt dat je constant dezelfde personen blokkeert en uiteindelijk eenzelfde lijst met dezelfde vrienden overhoudt voor je Instagram Stories, dan kun je beter een lijst met Beste vrienden maken. Zo kun je in een handomdraai ervoor zorgen dat een specifieke groep mensen ziet wat je aan het doen bent en hoef je ook niet te twijfelen over ongewenste pottenkijkers. Je kunt je lijst met beste vrienden gemakkelijk openen en opstellen door op je eigen profiel het hamburgermenu aan de rechterkant te openen.

Daar vind je de optie Goede vrienden. Vervolgens verschijnt er een lijst in beeld met mensen waarmee je veel contact hebt op Instagram, zodat je ook nog eens sneller de lijst samengesteld hebt. Rechts van hun namen staat een groene knop waarmee je ze aan die lijst toevoegt. Heb je een gevulde lijst? Top, dan kun je die lijst nu selecteren tijdens het plaatsen van een video door op de groene knop te drukken die in beeld verschijnt. Dat doe je door je Story te maken en vlak voor het verzenden deze mogelijkheid aan te vinken.

Meer lezen?

Hier lees je meer over privacy op Tablets Magazine. Je vindt er relevant nieuws en handige tips voor een betere online omgeving. Ook kun je terecht in onze database van tips en adviezen en publiceren we natuurlijk onze eigen reviews.

[ad_2]

- Advertentie -