Vergeet opvouwbare smartphones: “Apple gaat voor een opvouwbare tablet”

[ad_1]

Dit jaar zou het jaar van de opvouwbare smartphone worden, maar tot nu toe is daar nog niet veel van terecht gekomen. Samsung heeft inderdaad een poging gewaagd, maar al gauw bleken er toch nog problemen te zijn met de technologie. Ook Huawei zou dit jaar met een opvouwbaar toestel moeten komen, maar ook daar hebben we helaas te maken met vertragingen.  Apple lijkt voorlopig de kat uit de boom te kijken, hoewel ook de iPhonemaker volgens de geruchten wel bezig zou zijn met een opvouwbare iPhone. Nu is er echter een nieuw bericht opgedoken, dat doet vermoeden dat Apple de smartphone even links laat liggen en meteen gaat voor een opvouwbare iPad.

Apple’s opvouwbare 5G tablet

Het bericht is afkomstig van IHS Markit analist Jeff Lin en volgens de tipster zou de tablet uitgerust worden met een display, dat bijna even groot is als dat van een MacBook. Ook zou Apple‘s opvouwbare tablet 5G internet ondersteunen en komen met de nieuwste A-processor van de iPhonemaker. Lin laat verder ook nog weten dat de iPad bedrijfsvriendelijke features zou krijgen. Mogelijk is het de bedoeling dat het apparaat een soort handzamer alternatief wordt voor de huidige laptops.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant
Apple iPad

Veel onduidelijkheid

Helaas is het bovengenoemde zo’n beetje alles dat Lin heeft losgelaten over het apparaat. Het is dus onduidelijk hoe de tablet precies opgevouwen zou moeten worden en of je mogelijk in opgevouwen toestand ook nog aan de slag kunt met een display. Ook wanneer Apple’s opvouwbare iPad eraan zou komen, blijft nog onbekend.  Er circuleren op het moment wel geruchten dat 5G ondersteuning eerst te vinden zal zijn op de iPad, voordat we ermee aan de slag kunnen op de iPhone.

In de tussentijd weten we in ieder geval dat Apple druk bezig is met iOS 13.  Dat belooft wat te worden en om de zoveel tijd duiken er ook weer nieuwe features op via de bètaversies. Zo zouden we bijvoorbeeld in Facetime een nieuwe feature krijgen, die er met augmented reality voor zorgt dat je altijd recht de camera in kijkt.

BGR

Reageer op artikel:

Vergeet opvouwbare smartphones: “Apple gaat voor een opvouwbare tablet”

[ad_2]

- Advertentie -