Valt mijn iMac nog te redden (HDD kapot) ?

[ad_1]

Hey OMT

Een paar dagen terug was mijn iMac ineens super traag. Bij alle handelingen kreeg ik het welkende strandballetje te zien.   Of ik nou een nieuwe map wou aanmaken. Of even naar de telegraaf wou surfen. Constant een zandballetje. Op een gegeven moment liep alles constant vast.

- Advertentie -

Dus ik dacht. Even opnieuw starten. Helaas ging mij iMac daarna niet meer aan. Ik krijg nog wel het laadscherm te zien. Maar als het balkje halfvol is, valt mijn iMac weer uit.

Stonden best belangrijke documenten op. En ik wass zo dom genoeg om geen backup te maken. Het gaat trouwens om een iMac 2012 – 16GB. Oud bakkie. Maar deed het nog prima.

Nou heb ik op internet allerlei oplossingen gezocht. In safe mode kom ik niet.

Maar ik kom via alt ingedrukt te houden. Wel in het macOS-hulpprogramma’s. Ik heb Schijf-EHBO op mijn HDD laten uitvoeren. Maar daar krijg ik een foutmelding bij.

1 van de laatste opties zou zijn, om macOS opnieuw te installeren. Op internet zie ik bepaalde mensen roepen dat al je bestanden dan nog op je iMac staan als je OS opnieuw installeert via deze methode. Lijkt me sterk. Maar kan iemand bevestigen of dit inderdaad het geval is ? Zo ja, heeft het uberhaupt wel zin om OS opnieuw te installeren op een brakke HDD ? Ik ben geen technisch wonder. Dus of mijn HDD daadwerkelijk stuk is weet ik niet. Maar daar leek het in eerste instantie wel op.

Zo nee, dan ga ik misschien toch upgreatest inschakelen.[ad_2]

- Advertentie -