Tablet voor bewoners Dijkstaete Schaijk na ‘heftige Coronatijd’

[ad_1]

Cadeautje van Familie Cliënten Raad


Door Sergio Boutkan
van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Na een stressvolle en emotioneel zware periode, waarin de bewoners vanwege het Coronavirus geen bezoek mochten ontvangen, was er dinsdag 7 juli een feestelijke middag bij BrabantZorg-locatie Dijkstaete in Schaijk. Op het pleintje voor het woonzorgcomplex aan de Dokter Langendijklaan genoten bewoners en personeel niet alleen van een optreden van feestzanger Bart van Loon, maar kregen zij ook een fraaie tablet cadeau van de Familie Cliënten Raad.


- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Voorzitter Monique Teeuwen (rechts) overhandigt de tablet namens de Familie Cliënten Raad aan Sandra Wijfje, teammanager Zorg & Welzijn van Dijkstaete.

Voorzitter Monique Teeuwen overhandigde de tablet namens de Familie Cliënten Raad aan Sandra Wijfje, teammanager Zorg & Welzijn van Dijkstaete. Sandra is blij met het cadeau. “In de Coronatijd die achter ons ligt, maar ook in de periode die voor ons ligt, is het voor onze bewoners heel belangrijk om contact te houden met familie en vrienden. In de afgelopen maanden mocht er geen bezoek komen en dat hebben de bewoners als heel heftig ervaren. Niet naar huis, geen bezoek en niet even bijkletsen met een kopje koffie en een sigaretje. De wereld om hen heen werd daardoor een heel stuk kleiner. Deze tablet kan bijdragen aan het contact leggen met familie door middel van videobellen, maar bewoners kunnen er ook spelletjes op doen.”

Syndroom van Korsakov
Dijkstaete telt drie wooneenheden met elk acht bewoners. Ieder van hen heeft een eigen kamer en elke wooneenheid heeft een huiskamer en keuken. Op deze kleinschalige BrabantZorg-locatie wonen mensen met het syndroom van Korsakov. Door een blijvende beschadiging van de hersencellen – als gevolg van overmatig alcoholgebruik in combinatie met een slecht voedingspatroon – is voor mensen die aan dit syndroom lijden zelfstandig wonen en leven vaak niet meer mogelijk. Zij krijgen op Dijkstaete de begeleiding en zorg die zij nodig hebben. Ook in de dagbesteding wordt veel gedaan, met name aan creativiteit.

‘Shock voor bewoners’
“De uitbraak van Corona betekende een enorme shock voor de bewoners. Iedereen om hen heen moest plotseling op grote afstand”, zegt Monique Teeuwen. “Gelukkig zijn maar heel weinig patiënten in Dijkstaete getroffen door het virus. Een compliment voor zowel de bewoners als de zorgprofessionals. Zij hebben zich samen sterk getoond, op een geweldige manier. Als Familie Cliënten Raad zijn wij heel trots op hen. We zijn er nog niet, maar het gaat de goede kant op.”


Zanger Bart van Loon treedt op voor de bewoners van Dijkstaete

[ad_2]

- Advertentie -