SSD in of buiten de iMac ?

[ad_1]

Hallo,

Mijn late 2011 iMac 27″ heeft de geest gegeven, meer bepaald de videokaart gaf het op.  Bij opstarten zie ik een fractie van een seconde het scherm oplichten maar dan wordt die zwart.  Herstel is bij die leeftijd economisch niet meer rendabel.  Dus een nieuwe moet er komen.

- Advertentie -

Mijn huidige iMac kocht ik in 27″ versie omdat ik deze kon inbrengen in mijn bedrijf.  Nu ik op pensioen ben moet ik de uitgaven wat beperken.  Daarom dat ik nu zou opteren voor een 21″ model.

Daar loop ik echter op een muur.  Omdat de 21″ beperkt is in upgrades moet ik een andere oplossing vinden.  Ik zit momenteel aan bijna 800 GB aan gegevens dus een interne 1TB schijf is niet meer de oplossing.  Echter Apple vind het blijkbaar niet nodig om een 2TB als optie te voorzien, dus zou ik noodgedwongen naar een 27″ moeten overstappen.  Maar dan nog, aan de prijzen van snellere opslag te zien, zijn deze bij Apple wellicht in een gouden case gestopt.

Wellicht kan tijdens de garantieperiode het toestel niet geopend worden om een zwaardere schijf, zij het Fusion Drive of SSD, te plaatsen.  Daarom mijn vraag aan jullie : hoe kan ik, werkbaar voor een computerleek als mezelf, het best beschikken over minimum 2TB aan opslag in of buiten mijn nieuwe 21″ ?  En waar zet ik de programma’s en de data dan, want die zullen verspreid moeten worden op 2 schijven.

Ik lees jullie oplossingen graag.  Mocht Apple eens uit hun ivoren toren komen en ook redelijke upgrades voorzien voor hun 21″ inch, dan was deze topic niet nodig geweest.

Dank alvast.

Quinten

 [ad_2]

- Advertentie -