SD-kaartlezer komt nooit meer terug naar de MacBook

[ad_1]

De onlangs gelanceerde 16-inch MacBook Pro brengt veel goed nieuws voor professionals die een MacBook gebruiken. Er is een nieuw (betrouwbaar) toetsenbord en groter scherm. Apple benadrukt naar de wensen van professionals geluisterd te hebben, maar is ook duidelijk over een aantal zaken die nooit meer terug zullen keren. Zoals de SD-kaartlezer.

Het onder fotografen geliefde slot voor SD-kaartjes was tot 2015 op praktisch iedere MacBook Air en MacBook Pro aanwezig. Topman Phil Schiller zegt in een interview met YouTuber Jonathan Morrison dat uit onderzoeken van Apple blijkt dat de vier Thunderbolt 3-poorten de meeste flexibiliteit bieden.

- Advertentie -

MacBook Pro met SD-kaartlezer? Nee…

“Ik ben dol op fotografie”, zegt Schiller, die veel camera’s gebruikt, waaronder de iPhone natuurlijk. De topman benadrukt dat niets in steen is gegraveerd, maar volgens onderzoek van Apple gebruiken consumenten en professionals steeds vaker USB-C en Thunderbolt 3. Wij plaatsen daar de kritische noot bij: misschien omdat ze niet anders kunnen?

Schiller vervolgt: “We hebben lang nagedacht over allerhande poorten. Niet alleen over de SD-kaartlezer, maar ook over USB-A, HDMI en DisplayPort. Waar we keer op keer op terugkwamen is dat Thunderbolt 3 het meest toekomstbestendig is. Ook als workflows veranderen, kan de poort gebruikt blijven worden. Je hebt alleen een adapter nodig.”

Ruimte voor andere zaken benut

De 16-inch MacBook Pro is iets groter en dikker dan zijn 15-inch voorganger, waardoor er in theorie ruimte is voor een SD-kaartlezer. Schiller zegt echter dat deze ruimte voor andere zaken benut wordt. “We zijn niet van een bepaald formaat behuizing uitgegaan, maar hebben onze teams gevraagd hoeveel ruimte ze voor de beste prestaties nodig hadden”. Schiller noemt de krachtigere GPU, grotere accu en het koelsysteem.

“Het team is erin geslaagd een MacBook Pro te maken met de beste prestaties, terwijl de laptop maar een heel klein beetje dikker en groter is dan het 15-inch model”, zegt de topman. De hele video is het bekijken waard, al was het alleen maar omdat het geluid is opgenomen met de ingebouwde microfoons van de MacBook Pro 16-inch. Die zijn ook verbeterd en leveren “studiokwaliteit” audio, aldus Apple. Helaas kan dat niet gezegd worden van de webcam. Die is nog steeds 720p.[ad_2]

- Advertentie -