Samsung Galaxy Tab S6 is de eerste tablet met HDR10+-certificatie

[ad_1]

Het is tegenwoordig een lastige klus om een high-end smartphone te vinden die maar weinig van een HDR-signaal begrijpt of geen HDR-beelden kan weergeven. De ontwikkeling van tablets loopt sterk achter op smartphones, waardoor de Tab S6 van Samsung de eerste HDR10+ tablet is.

HDR 10+ op tablets

Op 31 juli jongstleden is de Samsung Galaxy Tab S6 aangekondigd. Het was een tablet met een aantal aspecten die we nog niet eerder hadden gezien op tablets. Zo kreeg de Tab S6, volgens Samsung, als eerste een groothoekcamera (123-graden). Ook is het een van de eerste tablets met twee camera’s op de achterkant. Daarnaast heeft Samsung de vingerafdrukscanners, net zoals in de Samsung Galaxy S10 en Note 10-smartphones, in het scherm verwerkt. Het gaat hier overigens om een optische scanner, in plaats van de ultrasonische scanner die aanwezig is in high-end Samsung Galaxy-smartphones.

- Advertentie -
HDR10+-ondersteuning Tab S6

In eerdere persberichten van Samsung over de Galaxy Tab S6 werden maar weinig details gegeven over het 10,5-inch AMOLED-scherm, met een resolutie van 2.560 x 1.600. Vrijdagavond is er in een persbericht meer informatie vrijgegeven. Zo weten we nu dat de Tab S6 HDR10+-gecertificeerd is. Daarmee is het scherm gecertificeerd voor een piekhelderheid van rond de 1.000 nits, verder zal het scherm ook ondersteuning bieden voor 10-bit kleurweergave. Dat klinkt uiteraard leuk, maar bij het kijken van HDR10+-beelden zal het wel degelijk een ‘verbeterde’ beeldweergave opleveren.

Prijzen en beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de Samsung Galaxy Tab S6 nog niet te koop. Net zoals de Samsung Galaxy Note 10, ligt de Galaxy Tab S6 vanaf 23 augustus in de winkelschappen. Bij de release zullen er drie kleuren beschikbaar zijn: Mountain Gray, Cloud Blue en Rose Blush. Prijzen starten bij € 699 voor het model met 6 GB RAM en 128 GB-opslag. Is dat niet voldoende? Dan kan je altijd nog kiezen voor de variant met 8 GB RAM en 256 GB-opslag, daar betaal je € 779 euro voor. Als laatste kan je nog een LTE-versie kopen, met 6 GB RAM en 128 GB-opslag, voor € 799 euro.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]

- Advertentie -