Review: Microsoft Surface Laptop 3

[ad_1]

De Microsoft Surface Laptop-serie bestaat al enkele jaren, maar onlangs lanceerde het bedrijf voor het eerst een 15inch-versie, de Surface Laptop 3.

Dit scherm heeft een resolutie die we niet vaak tegenkomen: 2496×1664 pixels. In de praktijk werkt dat heel prettig. Tekst is er weliswaar redelijk klein op, maar het grotere bruikbaar schermoppervlak is zeker welkom, met name in de hoogte.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

De randen rondom het beeld zijn wel een stuk groter dan we gewend zijn van premium laptops. Dit terwijl de rest van de (metalen) behuizing juist heel luxe oogt. Zo sluiten alle naden perfect op elkaar aan, daar zal nauwelijks viezigheid tussenkomen.

Lader bij de hand

De aansluitingen hebben wel geleden onder het minimalistische ontwerp, want één usb-c- en één usb-a-aansluiting is niet veel. Het toetsenbord typt lekker en in combinatie met het uitstekende touchpad komt u prima de dag door zonder muis. Althans, als u de oplader bij de hand houdt, want de accu is duidelijk niet opgewassen tegen de relatief onzuinige AMD Ryzen-processor. Bij enkel gebruik van de webbrowser, met het scherm ingesteld op 50% helderheid, houdt de laptop het slechts zo’n zes uur vol.

De AMD-cpu komt verder wel goed mee met concurrerende processoren van Intel, en de grafische kracht wordt gehaald uit een geïntegreerde Radeon Vega 9-gpu. De nieuwste games speelt u er niet mee, maar het is voldoende voor oudere spellen en het versnellen van render-taken.

Snel vol

De laptop wordt in onze uitvoering geleverd met een ssd van slechts 256 GB. Dat is voor een notebook in deze prijsklasse magertjes. Daarnaast behoort de snelheid ook niet tot de top. Zoekt u meer opslag, dan biedt Microsoft slechts één alternatief: een variant met 512GB-ssd. Maar die kost ook veel meer, namelijk 2.299 euro.

Conclusie

Prachtige laptop, wel iets te duur voor het gebodene.

Pluspunten

Goed scherm, stevige afwerking.
Minpunten

Krappe ssd, korte accuduur.

Adviesprijs: vanaf € 1.649,–

Voor meer informatie: www.microsoft.com


[ad_2]

- Advertentie -