[REVIEW] De zevende generatie iPad : gewoon een uitstekende tablet

[ad_1]

Waar je bij een smartphone waarschijnlijk om de twee, drie jaar een nieuw model koopt, daar is het op de markt van de tablets een ander verhaal. In mijn huishouden heb ik momenteel twee iPads in gebruik, die beiden heel wat jaar oud zijn. Toch doen ze nog altijd perfect wat ze moeten doen. Wat dat betreft is de iPad van de zevende generatie er één voor jaren plezier.

Als je heel kritisch bent, dan biedt deze nieuwe generatie iPad niet heel erg veel nieuws ten op zichte van de vorige. Maar zoals gezegd denk ik niet dat je om de twee jaar een nieuwe iPad in huis haalt. Mocht je net als ik een paar jaar geen nieuw model hebben gehaald, dan zijn dit een paar uitstekende redenen om de zevende generatie iPad te scoren.

- Advertentie -

Ondersteunt smart keyboard

Als we puur kijken naar de verbeteringen, dan is het ondersteunen van de smart keyboard zonder twijfel de belangrijkste nieuwe functie. Het is natuurlijk al een tijdje mogelijk om een bluetooth-toetsenbord aan te sluiten op een iPad, maar met deze smart keyboard heb je een toetsenbord in een hoes zitten. Op die manier kun je je laptop voor vele werkzaamheden onderweg thuis laten en met het toetsenbord en de iPad op schoot aantekeningen maken. Daarnaast ondersteunt deze tablet net als zijn voorganger ook de eerste generatie Apple pencil, zodat je creatief kunt doen.

iPad generatie 7
Met het smart keyboard aan de slag (Bron: Apple)

iPad gaat lang mee

De batterij in de nieuwe generatie iPad is ook geen verbetering, maar dat hoeft ook eigenlijk niet. Wanneer hij volledig is opgeladen, dan kun je er vele uren plezier mee hebben. Ik moest echt mijn best doen om hem in een dag of twee leeg te slurpen, terwijl ik hem toch veel gebruikt hebt voor Netflix en andere dingen. Daarmee is hij ook perfect om vol te gooien met series en mee te nemen in het vliegtuig. Je zult zeker op de lange vluchten er veel plezier aan hebben.

Fijn display

De resolutie van de nieuwe iPad is een tikkie verhoogt, maar ook hier geldt weer dat het vooral voor de nieuwkomer een verademing is. Met een resolutie van 2160 bij 1620 spatten de films en de series van het beeldscherm af. Bovendien is het beeld heerlijk helder, waardoor je niet heel veel problemen ondervindt wanneer er van buiten af licht op schijnt. Zelfs de meest donkere scenes zijn nog goed te zien.

Donkere films is geen probleem (Bron: Apple)

Ideaal voor tweede scherm en gaming

Waarvoor zou je een iPad als deze in huis halen? Ik gebruik hem voornamelijk als tweede scherm. Wanneer mijn vrouw televisie kijkt kan ik hem er bij pakken om een spannende pot voetbal te volgen en wanneer ik na een week werken een relaxt bad wil, dan gaat hij mee om naar Netflix te kijken. Daarnaast wordt met de nieuwe iPadOS de mogelijkheid geboden om makkelijk een controller er op aan te sluiten. Op die manier is deze iPad perfect om Remote Play van mijn PlayStation 4 te gebruiken.

Ook om op te werken (Bron: Apple)

Camera van de iPad is wel wat gedateerd

Op veel punten is de zevende generatie iPad niet veel krachtiger dan zijn voorganger, maar dat maakt niet zoveel uit. Wat alleen wel kwalijk is, is dat de camera van de tablet wel heel erg gedateerd is. Wie nu nog met zijn iPad foto’s maakt is min of meer gek. Smartphones zijn ip dat gebied vele malen beter. En zelfs wanneer je het voor Facetime wilt gebruiken, is het best wel tegenvallend. Een front camera van 1,2MP is echt niet meer van deze tijd en voelt zwaar verouderd aan.

Apple zelf wil de iPad vooral in de markt zetten als een alternatief op een laptop. De mogelijkheden van de iPad met het toetsenbord en de Apple Pencil zijn groot, maar toch is het voor mij meer een multimedia apparaat. Daarin doet hij precies wat hij moet doen. Zeker wanneer jouw laatste tablet een paar oud is, zul je veel voordeel hebben aan deze nieuwe iPad. Scoor hem zelf hier.

Wil je meer lezen over de iPad? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:

[REVIEW] De zevende generatie iPad : gewoon een uitstekende tablet

[ad_2]

- Advertentie -