Home Computer Reichhardt Smart Command stuurt trekker aan via tablet

Reichhardt Smart Command stuurt trekker aan via tablet

[ad_1]

MechanisatieAchtergrond


laatste update:23 aug 2019

- Advertentie -


Het Duitse Reichhardt presenteert op de komende Agritechnica een alternatieve aansturing waarmee trekker en machine geschikt zijn om preciesielandbouw mee te bedrijven. Smart Command is een app die je op een mobiel apparaat installeert; in de praktijk zal dit een tablet zijn.

Smart Command is daarmee een alternatief voor de aansturing die een trekkerfabrikant levert (mits die keuzevrijheid er is). De tablet dient dan als trekkermonitor en staat met de trekker in verbinding via wifi. Smart Command is Isobus-compatibel en daarmee ook geschikt om Isobus-werktuigen aan te sturen.

Via de tablet regel je intuïtief waar en hoe de trekker op basis van gps aan het werk moet. Ook de aansturing van Isobus-werktuigen (secties, variable rate) is via Smart Command te regelen. - Foto: Reichhardt


Via de tablet regel je intuïtief waar en hoe de trekker op basis van gps aan het werk moet. Ook de aansturing van Isobus-werktuigen (secties, variable rate) is via Smart Command te regelen. – Foto: Reichhardt

Zeer intuïtief

De bediening van de automatisch sturen-functionaliteit is volgens Reichhardt zeer intuïtief; er is geen sprake van vaste stramienen die je precies moet volgen. Het sluit aan bij de bediening van mobieltjes en tablets waar de meeste gebruikers aan gewend zijn. Bij geschikte machines zijn ook zaken als sectiecontrole en variable rate aan te sturen.

On- of offline

Smart Command staat online ook in verbinding met de boerderijcomputer voor gegevensuitwisseling of bijvoorbeeld met de technische support van een trekker- of machinefabrikant. De chauffeur kan zo vanuit de trekkercabine ook andere aangesloten delen van het bedrijf in de gaten houden, bijvoorbeeld via camera’s. Deze online verbinding is overigens niet per se nodig, alles werkt ook zonder. Dan worden de gegevens tot nader order op het mobiele apparaat (tablet) opgeslagen.

Reichhardt geeft de prijs pas vrij tijdens de Agritechnica in november.
Of registreer je om te kunnen reageren.[ad_2]

- Advertentie -