Pro Display XDR met een iMac of MacBook gebruiken? Dit zijn je opties.

[ad_1]

Macs met ondersteuning voor het Pro Display XDR

Als je al wat hebt gelezen over het Pro Display XDR zullen twee dingen je niet ontgaan zijn: de hoge kwaliteit en de prijs. Het scherm is inclusief optionele standaard met €6.598 zelfs duurder dan het instapmodel van de Mac Pro zelf. Wil je het scherm wel gebruiken, maar heb je geen behoefte aan een hele nieuwe Mac Pro? Dan kun je met sommige Macs het scherm gebruiken.

Als je van plan was het Pro Display XDR te gebruiken met een wat oudere Mac moeten we je teleurstellen. Het scherm is alleen compatibel met de volgende Macs:

  • Mac Pro (2019 en nieuwer)
  • MacBook Pro 16-inch (2019 en nieuwer)
  • MacBook Pro 15-inch (2018 en nieuwer)
  • iMac (2019 en nieuwer)

Er is wel een manier om meer Macs geschikt te maken. Uit het support document van Apple blijkt dat je in feite iedere Mac met Thunderbolt 3-poorten geschikt kunt maken, met één voorwaarde. Je moet een Blackmagic eGPU of Blackmagic eGPU Pro gekoppeld hebben. Dit zijn externe grafische kaarten die de kracht van je Mac een boost geven.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Je kunt de Blackmagic eGPU voor €695 aanschaffen bij Apple. Wil je de beste eGPU van Blackmagic, ga dan voor de eGPU Pro voor €1359 bij Apple.

Heb je bijvoorbeeld een MacBook Pro uit 2016 met Thunderbolt 3, dan kun je met deze externe GPU’s alsnog gebruikmaken van het Pro Display XDR. Weet je niet goed welke Mac je hebt? Geen zorgen, want met ons MacBook Pro overzicht weet je het binnen een mum van tijd.

Let op dat je je Mac bijgewerkt hebt naar macOS Catalina 10.15.2 of nieuwer. Deze update bevat namelijk onder andere ondersteuning voor het Pro Display XDR.

Ben je op zoek naar een nieuwe monitor, maar vind je het Pro Display XDR te duur? Snappen we. Daarom hebben wij een overzicht met alternatieven voor het Pro Display XDR, waar je veel minder geld kwijt bent voor beeldschermen van goede kwaliteit. In een aparte gids lees je hoeveel beeldschermen je Mac aan kan, en hoe je ze goed instelt.

[ad_2]

- Advertentie -