Ouderen ontvangen een Tablet tegen eenzaamheid

[ad_1]

De Redactie

Vereenzaming is een probleem dat veel voorkomt bij ouderen. Het gebruik maken van social media via bijvoorbeeld een tablet helpt tegen vereenzaming. De Compaan is een samenwerking aangegaan met de Gemeente Rijswijk en Welzijn Rijswijk om vijftig tablets voor een halfjaar beschikbaar te stellen.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Rijswijk – De Compaan tablet is speciaal ontwikkeld voor senioren, zodat zij op een laagdrempelige en eenvoudige manier kennis kunnen maken met het gebruik daarvan. Zo kunnen zij makkelijker in contact blijven met vrienden, familie en andere bekenden. Daarnaast is het mogelijk om via de tablet gemakkelijk informatie op te vragen van verschillende organisaties, zoals de gemeente Rijswijk.

Mevrouw van Noort (89) gebruikt sinds een halfjaar de Compaan tablet. Wethouder Johanna Besteman (CDA), Hugo Stap van de Compaan en Marjolijne van Zuijlen (seniorenadviseur bij Welzijn Rijswijk) gingen thuis op bezoek om haar ervaringen te bespreken. Mevrouw van Noort is erg enthousiast over de tablet. Zo maakt zij regelmatig gebruik van beeldbellen en ontvangt zij foto’s van haar familie uit Nieuw Zeeland. Ook kan ze een kletspraatje maken met de medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Rijswijk. Ze durft dingen uit te proberen, op te zoeken en moedigt andere senioren aan om dit ook te gaan doen. “Ik vind het erg leuk! Als je het een beetje doorhebt, kun je er heel veel mee. Mailen, foto’s de agenda. Het is echt heel gemakkelijk.”

Marjolijne, seniorenadviseur bij Welzijn Rijswijk, stipt aan dat het zo bijzonder is hoe mevrouw van Noort alles oppakt. “Ze is de uitdaging aangegaan en ondervindt het gemak en plezier die de Compaan tablet haar oplevert.” Hugo van de Compaan onderstreept dit en benoemt het belang van deze dienst en het positieve effect bij mevrouw. Wethouder Besteman is het met Marjolijne eens en vult aan: “Het is goed om te zien dat senioren via onder andere de Compaan tablet in contact kunnen blijven met mensen. Mevrouw Van Noort is wat mij betreft een schoolvoorbeeld van iemand die optimaal gebruik maakt van moderne technieken om te blijven kletsen met vrienden en familie.”

[ad_2]

- Advertentie -