[Opgelost] Wat gaat er mis na Migratie gegevens op iMac ’09 op nieuwe ssd schijf

[ad_1]

Hallo,

ik heb een iMac uit 2009 en er pas een nieuwe ssd schijf in laten zetten.  Ik had een backup gemaakt met externe harde schijf. Tevens heb ik de oude harde schijf meegekregen. En een backup was beschikbaar via iCloud

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Ik ben hier geen expert in maar een gewone gebruiker! Bij terugzetten kwam ik een aantal problemen tegen;

Time Machine liet op externe harde schijf alleen de informatie-backup zien van ná het plaatsen van de SSD schijf, dus niet ervoor. Daar kon ik op die manier dus niet bij…(vreemd)

Daarna de oude harde schijf gekoppeld, alle oude gegevens waren zichtbaar via Finder. Deze heb ik gesleept binnen Finder naar mijn nieuwe ssd schijf. Maar toen bleek dat ik in Mail mijn postbussenstructuur en bijbehorende mails kwijt was…

Omdat ik het te onlogisch vond dat er niets op externe harde schijf (dus niet de oude harde schijf) zou staan heb ik het via de ‘officiële weg’  nogmaals geprobeerd; door gebruik Migratie Assistent. En inderdaad, plop daar stond alles weer. Nou ja niet alles.

Er lijkt iets fout met iCloud of een verbinding ergens; tijdszone gaat niet automatisch, moest ik  handmatig instellen, Mail blijft steeds zoeken naar mailtjes, de mappen in Dock vertonen een rood stipje met een wit streepje, Fotobibliotheek kan niet worden gevonden, zie bijlages. Deze geplaatst via Bureaublad.

 

Wie o wie weet wat dit kan zijn?

Is het een optie om alles er weer af te halen en het opnieuw te doen? Zo ja op welke manier?

 

Dank en groet Luck

 

  • Dit onderwerp is gewijzigd 5 maanden, 1 week geleden door Luck.[ad_2]

- Advertentie -