‘Nieuwe iMac met dunne schermranden binnenkort onthuld’

[ad_1]

De nieuwe iMac zou schermranden krijgen die net zo dun zijn als die van het Apple Pro Display XDR, zegt Sonny Dickson, die vaker onaangekondigde Apple-producten correct heeft gemeld. Het Pro Display is een op professionals gericht scherm met 6K-resolutie dat Apple eind vorig jaar uitbracht. Dat scherm kost 5500 euro en heeft schermranden van 9 millimeter breed.

De huidige iMac heeft sinds oktober 2015 hetzelfde ontwerp, met een schermrand van een kleine 2,5 centimeter breed. Met de iPad Pro-ontwerptaal worden mogelijk de afgeronde schermhoeken van de iPad bedoeld, en de vlakke zijkanten van de tablet.

- Advertentie -

Beveiligingschip en SSD

De nieuwe iMac krijgt volgens Dickson een T2-chip. Die beveiligingschip kan onder meer encryptiesleutels bewaren en zorgt dat een Mac tijdens het opstarten niet overgenomen kan worden. De T2-chip zit al in recente MacBooks, de Mac Mini, iMac Pro en Mac Pro.

De nieuwe iMac zou een AMD Navi-GPU krijgen, en de lijn zo afscheid nemen van de Fusion Drive. Die combinatie van een kleine SSD en grote harde schijf is een goedkoper alternatief op een volledige SSD, dat Apple al een aantal jaar aanbiedt in de iMac.

De nieuwe iMac zou tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC aangekondigd worden. WWDC start op maandag 22 juni, vanwege het coronavirus ziet Apple dit jaar af van een grote fysieke bijeenkomst met podiumprogramma.[ad_2]

- Advertentie -