Nieuwe iMac krijgt naast dunne schermranden mogelijk ook Face ID

[ad_1]

De laatste weken verschijnen er steeds meer geruchten rondom de komst van een nieuwe iMac. De verwachting is dat deze nog dit jaar gaat verschijnen en misschien al wel getoond gaat worden tijdens WWDC20. Het nieuwe model krijgt naar verluid dunnere schermranden, een iPad Pro-achtig ontwerp en neemt afscheid van de HDD, maar daar zal het niet bij blijven. Er wordt namelijk ook gesproken over Face ID.

Deze toevoeging komt niet helemaal als een verrassing. Eerder dit jaar werd er namelijk al een patent ontdekt waaruit blijkt dat Apple bezig is met Face ID voor iMac en MacBook. Zeker geen onlogische toevoeging, maar de verwachting was dat dit nog wel een aantal jaar zou gaan duren. Het ging tenslotte pas om een patent.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

MacOS duikt op in Face ID bestand

Toch is er nu opeens de hoop dat Face ID op korte termijn al naar de iMac komt. Twitteraar @blue_kanikama deelde namelijk onlangs een screenshot van een stukje code. Het gaat om de inhoud van een .plist bestand genaamd FaceID.

Een .plist bestand is een instellingsbestand dat ook wel eens een eigenschappenbestand genoemd wordt. Deze bevat eigenschappen en configuratie instellingen voor verschillende programma’s. In dit geval dus Face ID. Wat opvalt is het kopje ‘supportedPlatforms’. Hier staat namelijk niet alleen iOS, maar ook tvOS en macOS.

Geen Face ID op de iMac zelf

Vervolgens deelde dezelfde Twitteraar ook nog een aantal afbeeldingen. Toch is er nog veel twijfel of de code erop wijst dat de iMac zelf Face ID krijgt. Het zou namelijk ook kunnen betekenen dat het mogelijk wordt om je iMac te ontgrendelen door Face ID te gebruiken op je iPhone.

Hoewel het zeker aannemelijk is dat Face ID ooit zijn weg gaat vinden naar de iMac, is het nog maar de vraag of dit nu al gaat gebeuren. Er zijn geruchten, maar hard bewijs laat nog op zich wachten. Wie weet krijgen we volgende week tijdens WWDC20 meer te horen over de nieuwe iMac.

WWDC20

Of de nieuwe iMac erbij zit is nog even afwachten, maar Apple gaat tijdens WWDC20 hoe dan ook een hele berg nieuwe dingen presenteren. Zo is de kans groot dat we iOS 14 voor het eerst gaan zien en hopen we stiekem op de AirTags. Benieuwd wat je allemaal nog meer kan verwachten? Klik dan hier. Of ga voor het laatste nieuws naar onze WWDC20 pagina.[ad_2]

- Advertentie -