Nederland donneert massaal tablet na oproep Britt Dekker DWDD

[ad_1]

Voor een nieuw tv-programma bracht Britt bijna drie maanden door in een verzorgingstehuis. “Ik wist toen al hoe eenzaam ze zijn. Maar door de nieuwe lockdown werd dat alleen maar erger”, zei ze in DWDD. “Ik had het gevoel: ik moet iets gaan doen.”

De presentatrice riep in het programma op iedereen die een tablet over heeft, die af te geven bij verzorgingstehuizen, zodat familie en vrienden met hen kunnen Skypen. “Zo kunnen we de eenzaamheid misschien niet stoppen, maar het doet ze wel heel veel goeds”, zei Britt.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Dat de actie is aangeslagen, blijkt uit de vele reacties van mensen die hun tablet hebben afgeleverd. “Jouw geweldige oproep bij DWDD gezien”, schrijft twitteraar Frank. “Onze weinig gebruikte iPad is naar het verpleeghuis hier in het dorp gegaan. Ze zijn er erg blij mee.”

Ook een verzorgingstehuis in Rotterdam merkt dat er animo is voor de tablet-actie. “We zijn druk bezig met het videobellen voor ouderen. Inmiddels de 320 aanvragen gepasseerd.”

“Was echt heel simpel om dit ff aan te kaarten en dus extra gaaf dat iets wat zo weinig moeite is dan zo werkt. Top!”, reageert Britt op Twitter. De paardenfan zou voor het programma Britts Gouwe Ouwe eigenlijk tot 17 april in het verzorgingshuis Sweelinckhof in het West-Friese Wognum blijven, maar de opnames zijn eerder gestopt vanwege de coronacrisis. Haar avonturen zijn vanaf maandag 6 april te zien bij SBS6.

Iedereen probeert wat hij kan in de crisis. Zo steekt zangeres Trijntje Oosterhuis kijkers van RTL Boulevard een hart in de riem door een bijzonder nummer voor hen te zingen:

[ad_2]

- Advertentie -