MSI onthult ‘s werelds eerste laptop met mini-LED-scherm

[ad_1]

In aanloop naar de Consumer Electronics Show begin januari in Las Vegas licht MSI alvast de sluier van zijn vernieuwde Creator 17-laptop. Die richt zich op creative professionals en is de eerste laptop ter wereld met een mini-LED-scherm.

Mini-LED is een trapje omhoog van de huidge LED-technologie. Doordat kleinere LED’s worden gebruikt in de achtergrondverlichting van het scherm, gaan de helderheid en het contrast er een stuk op vooruit. De technologie maakte zijn debuut in televisieland, maar vindt nu ook zijn weg naar laptops.

- Advertentie -

MSI kondigt aan dat de nieuwe versie van zijn Creator 17, die vanaf volgende week op de Consumer Electronics Show in Las Vegas wordt gepresenteerd, de eerste laptop is die de technologie gebruikt. De fabrikant kan daardoor naar eigen zeggen een helderheid van maar liefst 1.000 nits realiseren, alsook 240 zones voor local dimming, wat een beter contrast toelaat. Wit wordt witter en zwart wordt zwarter.

De Creator 17 is volgens MSI op dit moment de enige laptop die het DisplayHDR 1000-niveau van de VESA DisplayHDR-specificatie kan bereiken. Verder biedt het scherm een 4K-resolutie en ondersteuning voor 100 procent van het DCI-P3- en Display P3-kleurengamma.

Daarnaast leren we nog dat de laptop over een USB-C-poort beschikt, die 8K-video naar een extern scherm kan pompen. Thunderbolt 3 en een snelle UHS-III SD-kaartlezer, maken verder duidelijk dat MSI met dit toestel mikt op de creative professional die ook onderweg productief wil zijn.

Meer concrete informatie deelt MSI voorlopig nog niet, alleen dat de laptop “het laatste nieuwe in CPU- en GPU-rekenkracht” zal bieden. Het is duidelijk dat MSI nu alvast de primeur naar buiten wou brengen, maar voor meer technische details, prijzen en beschikbaarheid is het wachten tot CES officieel van start gaat.

[ad_2]

- Advertentie -