MSI GF65 10SDR Review – Is dunner beter?

[ad_1]

Waar gaming laptops vaak voor flink aantal kilo’s in de rugzak zorgden, wil MSI bewijzen dat dit niet langer nodig is. MSI wil een einde maken aan de rugklachten met de MSI GF65 10SDR die slechts 1.8 kilo weegt. Niet langer heb je het gevoel alsof je een baksteen meesleept, maar de vraag blijft natuurlijk wel of onder het design geen concessies zijn gemaakt. De kwaliteit van het gamen mag namelijk niet lijden.

Technische kracht

Gelukkig is dat ook niet het geval. De laptop is voorzien van een nieuwe i7-processor en beschikt daarnaast ook over 16 GB geheugen. Tel daar een GTX 1660Ti bij op en je bent klaar om de nieuwste games als DOOM Eternal zonder problemen te draaien.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

De kwaliteit daarvan kun je op het 15.6 inch FullHD-scherm goed ervaren dankzij de extra dunne basel. Dat de laptop dan ook voorzien is van een scherm dat een 120Hz refresh rate heeft, mag dan ook niet onderschat worden. Hierdoor komen games waarbij iedere frame de dood kan betekenen, extra goed tot hun recht. Werelden leven als het ware een stuk realistischer doordat niets zich in slow-motion lijkt af te spelen.

Daarnaast heeft het scherm IPS-panelen, waardoor de kleuren consistent blijven ongeacht de kijkhoek. Het lijkt een klein detail, maar voor laptops is deze van essentieel belang. Gezien je constant op een andere plek je laptop openklapt en deze verschuift, krijg je telkens weer een andere hoek voorgeschoteld. Je wil dan nog steeds dezelfde kwaliteit hebben van het scherm in plaats van dat je in een statische en krampachtige houding voor de laptop moet zitten.

Extra toeters en bellen hoef je alleen niet te verwachten. Dat betekent geen Nvidia RTX voor ray tracing bijvoorbeeld. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Het is niemand ontgaan dat de volgende generatie consoles voor de deur staat en die zijn wel klaar om ray tracing te gebruiken, waardoor de MSI GF65 al snel een beetje achterloopt.

Slim design

Aan de andere kant kan MSI wel kosten besparen door geen extra toeters en bellen aan de laptop toe te voegen. Die bedraagt namelijk, voor de GF65 10SDR-402NL (het model dat wij in handen hadden), 1.299 euro. Voor de prestaties die MSI weet te leveren is dat geen verkeerde prijs. Integendeel zelfs, want de laptop heeft ook nog eens een 512 GB SSD die voor supersnelle prestaties zorgt.

Daarbij moet niet vergeten worden dat het een prestatie is om de laptop ook nog eens onder de twee kilo te houden. Dit heeft in grote delen natuurlijk ook te maken met het design. De laptop oogt aantrekkelijk zodra je deze voor het eerst uit de verpakking haalt. Wat direct opvalt is de metallic afwerking die de bovenkant van de laptop bekleedt.

Hierdoor krijg je al snel de indruk dat je te maken hebt met een gaming-laptop, wat vervolgens direct wordt bevestigd bij het opstarten van de draagbare computers. De rode lichten onder de toetsen beginnen te schijnen en ogen fantastisch ondanks dat ze alleen die rode kleur produceren.

Futuristisch

Wel schiet MSI zichzelf een beetje in de voet door het vastbijten in het traditionele design van gaming-laptops. Hoewel dit voor de hardcore gamer mooi is, schreeuwt het lichtgewicht model eigenlijk om een vaste positie in de rugzak. Het is de bedoeling dat je de laptop overal gemakkelijk mee naartoe neemt, maar dan kan een futuristische uitstraling juist in het verkeerde keelgat schieten.

Wie door die futuristische uitstraling heen kan prikken of de schoonheid daarvan juist kan waarderen, heeft nog een andere reden om blij te zijn. De batterij van de MSI GF65 10SDR mag er namelijk wezen. Deze gaat bij normaal gebruik namelijk zo’n zeven uur mee. Onwijs lang is het niet, maar voor een gaming laptop is het toch een goede prestatie.

MSI GF65 10SDR Review – Krachtpatser voor onderweg

Met de MSI GF65 10SDR weet de gerespecteerde hardwarefabrikant een parel van een laptop voor te schotelen die een goede balans slaat. Met flink wat kracht onder de kap wordt een betaalbare optie voorgeschoteld voor iedereen die toch graag onderweg wil blijven gamen. Daar komt ook nog eens bij dat dit een laptop is die onderweg goed mee te nemen is dankzij haar gewicht.

Natuurlijk is het jammer dat het uiterlijk niet bij iedere gebruiker in de smaak valt en dat er van ray tracing geen sprake is, maar dat moet de pret niet drukken. Het gebruik van een IPS-paneel is een zeer goede keuze en de hoge refresh rate mag er ook zeker weten. Het zijn die laatste twee aspecten die gamers zullen heugen wanneer ze lekker aan het gamen zijn.

De plus- en minpunten

  • Goede specs
  • IPS-panelen
  • Lichtgewicht
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Futuristisch design
  • Geen ray tracing

[ad_2]

- Advertentie -