‘Mini-LED Display vanaf eind 2020 in iPads en MacBooks’

[ad_1]

Mini-LED vanaf eind 2020

Afgelopen april noemde Kuo ook al dat er producten met Mini-LED aan zaten te komen. De schermen bevatten ongeveer 10,000 LEDS, terwijl er in het aanstaande Pro Display XDR maar 576 zitten. Elke LED is minder dan 200 micron en is daarmee extreem veel kleiner dan wat in de Pro Display XDR wordt gebruikt. Door het gebruik van de dure componenten van Mini-LED zal het wel om de duurdere modellen gaan. Bij de iPad zal het daarbij ongetwijfeld gaan om de iPad Pro, maar bij de MacBooks is Kuo minder specifiek. Het zou gaan om modellen met een 15 tot 17 inch schermformaat. Mini-LED is iets anders dan MicroLED, waar Apple ook mee bezig is.

LG Display zal de Mini-LED-schermen gaan leveren, terwijl andere onderdelen voor het scherm worden geleverd door Epistar, Zhen Ding, Radiant Opto-Electronics, Nichia, Avary Holding en TSMT. Kuo baseert zich daarbij op bronnen uit de toeleveringsketen, waar hij nauwe banden mee heeft. Mini-LED zal zorgen voor dunnere en lichtere producten, terwijl de brede kleurweergave, het contrast en de HDR-weergave goed zijn. Ook kun je met deze schermen lokaal dimmen. Daarbij wordt de achtergrondverlichting van bepaalde delen op het scherm gedimd, terwijl de heldere delen juist fel verlicht blijven.

Mini-LED in plaats van OLED

Apple kiest voor Mini-LED in plaats van OLED. Kuo denkt dat Apple dit doet om problemen met inbranden te voorkomen, maar ook om minder afhankelijk te zijn van Samsung, de belangrijkste leverancier van kleine en middelgrote OLED-schermen. Massaproductie van middelgrote OLED-schermen is gaandeweg wel verbeterd en de brede kleurweergave van OLED is inmiddels vergelijkbaar met dat van Mini-LED, maar toch kiest Apple liever voor de laatstgenoemde techniek.

Een iPad met Mini-LED kunnen we tussen het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021 verwachten. De MacBook met Mini-LED zou staan gepland in het eerste of tweede kwartaal van 2021, meent Kuo.

[ad_2]

- Advertentie -