Leeuwarder (24) zit met tablet op gestolen fiets – Leeuwarden

[ad_1]

Een 24-jarige Leeuwarder die in de nacht van woensdag op donderdag met een tablet in zijn hand door de Balistraat fietste, zit vast. De tweewieler waarop hij reed, is gestolen.

,,Je mag niet meer met een telefoon in je hand fietsen, met een tablet dus ook niet. Daarom besloten we hem aan te spreken”, zegt Oeble Bouma van de Leeuwarder politie. Standaard trekt de politie de rest dan ook na. ,,Toen zagen we al gauw dat hij op een gestolen fiets rondfietste.”

- Advertentie -

De aanhouding is dan voor heling. ,,Stel; we krijgen een melding van iemand die zegt: ‘Die man is er op mijn fiets vandoor’, dan is het diefstal. Maar dat was hier niet het geval.” De politie heeft geen reden om aan te nemen dat de tablet ook gestolen is.

De Leeuwarder zit nog vast. Omdat het delict ‘heling’ is, heeft de politie negen uur de tijd, na de aanhouding, voor het eerste onderzoek. ,,De uren van 00.00-09.00 uur tellen niet mee, omdat dan nog niet gestart kan worden met het onderzoek. We zijn er nu mee bezig en gaan zien wat de gevolgen voor de man zijn.”[ad_2]

- Advertentie -