Is de SSD van een Fusion Drive iMac vervangbaar?

[ad_1]

Beste allen,

Na jaren via Google op verschillende topics van onemorething terecht te zijn gekomen, nu dan toch maar een account gemaakt voor mijn vraag. Ik heb hier immers door de jaren heen al veel nuttige informatie opgedaan.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Ik denk er aan om een iMac aan te schaffen. Nou wil ik eigenlijk een volledige SSD iMac, maar ik vind het belachelijk veel extra geld wat je daarvoor moet neertellen, terwijl de SSD’s helemaal zo duur niet meer zijn. Ik ben er overigens nog over uit of ik een 21,5 inch of een 27 inch. En ik denk er aan om die uit 2017 te nemen aangezien die hier en daar nu wat in de aanbieding is sinds de 2019 uit is.

Nou weet ik dat HDD’s over het algemeen makkelijk te vervangen zijn naar een SSD. Ik heb het onlangs zelf bij m’n eigen en de MacBook Pro mid 2012 van m’n zus gedaan en dat was een piece of cake. Gelijk maar even de RAM mee gepakt toen ook.

Mijn vraag is nu eigenlijk, mocht ik een iMac met 1TB Fusion Drive aanschaffen, is het dan ook mogelijk om de 1TB HDD te laten zitten, als opslag voor weinig gebruikte bestanden en dat ik die kleine SSD vervang met bv een 500gb SSD? Daar kunnen dan mijn veel gebruikte Adobe programma’s op geïnstalleerd staan. Deze tikken aardig aan in de GB. Als dit mogelijk is, wat voor SSD schijf moet je daarvoor hebben? Ik zag termen voorbij komen als NVMe en PCIe maar als ik dit in typ in Google kom ik steeds bij M.2 schijven uit? Is dit gewoon juist?

En stel dit alles kan gewoon, is het dan nog verstandig om de iMac als Fusion Drive te laten werken of gewoon met twee losse schijven?

Ik denk overigens niet dat ik het vervangen van de schijven in een iMac zelf zou doen hoor, te veel complicaties die op kunnen treden voor iemand die op zich wel technisch is, maar verder gewoon in het onderwijs werkt, en dus geen professional is, haha.

Ben benieuwd naar jullie reacties![ad_2]

- Advertentie -