iPhone 9 krijgt mogelijk toch een andere naam: pure nostalgie?

[ad_1]

De iPhone 9 (of de SE 2) krijgt mogelijk toch een andere naam. Althans, als we het nieuws van Front Page Tech mogen geloven dan. Volgens Jon Prosser krijgt de telefoon namelijk een nostalgische naam: de iPhone. Niets meer, niets minder.

In de afgelopen weken hebben we veel geruchten over de nieuwe, betaalbare, iPhone voorbij zien komen. En ondanks dat we best wel een goed beeld hebben van wat de telefoon ons mogelijk te bieden heeft, is de naam ons nog een raadsel. Het ene moment hebben we het over de iPhone SE 2, waar we het andere moment spreken over de iPhone 9. Maar als we het meest recente gerucht mogen geloven, zijn beide namen incorrect.

- Advertentie -

De iPhone 9 heet gewoon “iPhone”

De mensen van Front Page Tech houden je dagelijks op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van technologie. In de aflevering van gisteren wordt er door Jon Prosser gesproken over de iPhone 9 en de naam die met de betaalbare telefoon gepaard gaat. Eerder sprak hij zijn twijfel al uit over de naam, maar nu lijkt een bron dit ook te bevestigen.

“Het is alsof iemand uit een donkere steeg naar me toe kwam met een geheime envelop”, zo laat Prosser weten aan het begin van het nieuwtje. Een bron zocht contact op met de presentator en meldde dat de nieuwe naam simpelweg “iPhone” is. We weten dat we hier een kilozak zout overheen kunnen strooien, want het is simpelweg een presentator die roept dat “een bron” naar hem toegekomen is met informatie. Maar er valt eigenlijk wel wat te zeggen voor de keuze.

Net als de iPad

De naam iPhone 9 is best wel verwarrend. Niet voor Apple-liefhebbers zoals jij en ik, maar wel degelijk voor de gemiddelde consument. Marketing technisch is het misschien niet slim om de naam iPhone 9 te hanteren voor Apple. We zijn geen experts, maar kunnen wel stellen dat Henk en Ingrid op de hoek van de straat weten dat het cijfer negen lager is dan het cijfer elf. Ondanks het feit dat zij niet kijken naar de specificaties, zouden ze op die manier dus wel kunnen denken dat het gaat om een minder goede iPhone. Een voorbeeld dat Jon Prosser, behalve het Henk en Ingrid gedeelte, ook geeft in de video. En daar voelen we dus wel wat voor.

Kiest Apple simpelweg voor de naam iPhone, dan is dat eigenlijk helemaal niet zo gek. Zeker gezien het feit dat het basismodel van de iPad ook gewoon de naam iPad heeft.

Wat denken jullie? Is het slim voor Apple om de naam iPhone 9 te hanteren of maakt Cupertino een betere keuze door de naam iPhone te kiezen?[ad_2]

- Advertentie -