HP levert 9% meer laptops dan in 2018 (maar ziet er financieel weinig van)

[ad_1]

HP heeft de kwartaalcijfers voor Q3 2019 gedeeld en daaruit blijkt dat het bedrijf 9% meer laptops leverde dan dezelfde periode vorig jaar. Maar helaas ziet het bedrijf daar financieel gezien niet heel veel van.

In het afgelopen kwartaal leverde HP dus 9% meer laptops dan in dezelfde periode vorig jaar, maar de omzet uit deze laptops steeg slechts met 2%. Dit heeft te maken met de tegenslagen die het bedrijf voor de kiezen heeft gekregen. Zo is het teveel afhankelijk geweest van problemen bij partners, waardoor de prijs per laptop lager ligt.

- Advertentie -

HP levert meer laptops, maar pakt veel minder winst

HP heeft wel degelijk meer laptops kunnen leveren ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar moest flink inleveren qua winst. Het bedrijf is teveel afhankelijk geweest van de beschikbare componenten. Een van de grootste problemen op dat gebied waren de tekorten bij intel, waardoor er een lagere opbrengst per geleverde laptop gegenereerd werd. Zo zou het bedrijf meer van hun duurdere laptops geproduceerd willen hebben, dan daadwerkelijk gebeurt is.

Die zorgt ervoor dat HP qua omzet ongeveer hetzelfde resultaat wist te behalen dan in hetzelfde kwartaal van 2018. Dat betekent dat het bedrijf een omzet van zo’n vijftien miljard dollar had. Van deze 15 miljard dollar kon HP 388 miljoen dollar als winst rekenen, wat ongeveer driekwart minder is dan dezelfde periode in 2018.

HP minder winst
Het logo van HP (Afbeelding: Lex van Lieshout / ANP)

HP maakte tijdens het bekend maken van de kwartaalcijfers niet bekend om hoeveel aantallen het precies gaat.

Geen reactie op afgewezen bod Xerox

In de afgelopen tijd is HP veel in verband gebracht met Xerox. Dat bedrijf zou HP naar verluidt over willen nemen. Uiteindelijk heeft Xerox een bod gedaan om dat ook echt te doen, maar dat aanbod werd afgeslagen. In de toelichting op de kwartaalcijfers van Q3 2019 ging HP niet in op het afgewezen bod.

Wel weten we, vanuit eerdere berichtgevingen, dat het “onzekere karakter van het voorstel” te maken een reden was voor HP om niet in te gaan op het aanbod. Daarbij zou het bod ook te laag zijn en zagen aandeelhouders er verder ook weinig toekomst in.

Reageer op artikel:

HP levert 9% meer laptops dan in 2018 (maar ziet er financieel weinig van)

[ad_2]

- Advertentie -