Herstellen Fusion drive – One More Thing

[ad_1]

Is de iMac een keer omgevallen of flink tegen aan gestoten? Misschien dat je Flash scheef in zijn slot zit of zelfs eruit.

Laat het resultaat zien van diskutil list. Niet vertellen, laten zien.

- Advertentie -

En wat zie je bij – Apple>System report>NVExpress ? Screen shot graag. En geef door wat de linkwidth is. Zoals hier een linkwidth van 2x met een EVO is duidelijk overkill en heeft geen waarde. Een linkwidth van 4x is pas interessant voor een intel 660 of EVO.

 

 

En je hebt dus schijnbaar alles al eens geformatteerd anders zie je volgens mij geen ‘preboot, recovery e.t.c ‘.

Weet je zeker dat je een fusion mac hebt? Gecheckt met je serie nummer?

 

 

Zet eens je mac uit trek de stekker eruit en druk op aan voor zeker 15+ seconden.

Steek de stekker er weer in en start de iMac met de PRAM e.t.c reset toets combinatie.

 

Terzijde, als je een hamer en beitel klaar heb liggen

En je wilt je HD vervangen die je dus wel ziet vervangen voor een SSD? Ga je de Flash mem eruit halen? Als deze kapot is of scheef zit dan is dat niet handig om deze te laten zitten.

Je kan dan ook de Flash vervangen. Kijk voor beide bij macRumors hoe het moet. iFixit is goed, maar weinig info. MacRumors veel info maar niet per se hoe je het moet doen. Er zullen ook wel Youtube filmpjes bestaan. Wat betreft de nieuwe SSD. Kijk aan de hand van iMac welke max snelheid haalbaar is voor jouw iMac. Een EVO 970 plus heeft weinig nut in een iMac van 2015 of eerder. Zet er dan een Crucial in. Koop je een gebruikte, check met XDisk wat de status is, een wearout van 71% is niet echt interessant.

Dicht geplakte mac is geen probleem. gebruik wel de juiste tools. Ik gebruik altijd dat plastic ding met het wieltje. https://www.ebay.com/itm/Screen-Removal-Repair-Tool-Wheel-Handle-for-21-5-A1418-and-27-A1419-iMac/183800082129?hash=item2acb56aed1:g:QhoAAOSwO~ZczyoF

En doe het rustig aan. Let op het gedeelte waar je camera zit. Om de schroefjes op volgorde te bewaren, gebruik ik altijd drie stroken verftape. in het midden de plak zijde omhoog en de buitenste naar beneden om deze op tafel te plakken. Zet streepjes en tekst erop waar de schroefje voor zijn en plak op de middelste tape de schroefjes.

Let op, als de flash kaart wilt vervangen of de voeding los wilt halen altijd 15 seconden de aan uit knop indrukken voordat je iets demonteert. Uiteraard met de stekker er uit.

Het beeldscherm vervangingstape kan je ook via Ebay halen. Als je klaar bent trek niet de bescherming folie van de tape eraf. Je kan je scherm tijdelijk vast zetten met blauwe verftape, kan je eerst naar hartelust testen.[ad_2]

- Advertentie -