FUJITSU Tablet LIFEBOOK U939X: Een veelzijdige 2-in-1-laptop

[ad_1]

Wie veel onderweg is maar wel werk wil verrichten op een laptop, heeft een model nodig dat licht en compact is, maar toch genoeg kracht onder de motorkap heeft om alle dagelijkse taken uit te kunnen voeren, en de veelzijdigheid om aan verschillende behoeften onderweg te kunnen voldoen. Als antwoord op deze marktvraag heeft Fujitsu de Tablet LIFEBOOK U939X gelanceerd, een ultralichte laptop, waarin geen concessies worden gedaan met betrekking tot prestaties.

  Lees hier wat dit betekent.

Het eerste dat opvalt bij het zien van deze LIFEBOOK U939X zijn de opvallende kleuren. In de afgelopen jaren zijn er heel wat laptops voorbijgekomen in fraaie metallic kleuren of juist strak wit of zwart, maar voor dit model heeft Fujitsu gekozen voor zwart in combinatie met rood. Het geeft de laptop een elegante en opvallende uitstraling, dat het model direct onderscheidend maakt. Mocht dat iets te intens voor je zijn, dan is het goed om te weten dat er ook gewoon een zwarte variant is.

Dun en licht

De behuizing van deze laptop is gemaakt van een magnesiumlegering, een robuust en zeer lichtgewicht materiaal waardoor dit apparaat met een gewicht van  slechts 1 kg één van de lichtste 2-1-laptops op de markt is. Met een dikte van nog geen 17 millimeter is deze laptop ook nog eens ongelooflijk dun. Samen met het geringe gewicht zorgt dat ervoor dat je deze laptop in vrijwel alle situaties bij je kunt dragen. Ondanks het lage gewicht en de geringe dikte is de laptop zeker niet kwetsbaar. Integendeel, de constructie voldoet aan de richtlijnen van MIL-STD-810G, de hoogste standaard voor de robuustheid van militaire apparatuur.

Compact full-hd-display

Het is natuurlijk wel gewenst te werken op een scherm met een prettige resolutie. De LIFEBOOK U939X heeft een 13,3inch-display met een resolutie van 1920×1080 pixels, oftewel full hd. Het scherm is ontspiegeld om je de beste kijkprestaties te bieden in de meest uiteenlopende omstandigheden, en dat is belangrijk want dit display is flexibel in alle opzichten. Het gaat hier namelijk om een 2-in-1-laptop, te gebruiken als laptop en als tablet. Door het toetsenbord om te klappen zet je hem vanuit laptopmodus in de tabletmodus. Daarnaast kun je scherm en toetsenbord in een hoek zetten; deze tentmodus is ideaal voor het kijken van films en series. In tabletmodus moet je de tablet natuurlijk wel prettig kunnen bedienen, en daarom wordt deze laptop geleverd met een Wacom AES-pen. Deze pen ondersteunt 4.096 drukniveaus en wordt automatisch opgeladen als hij in de geïntegreerde penhouder is geplaatst.

Connectiviteit

Er is een trend gaande waarbij laptops steeds minder poorten aan boord hebben, met de mogelijkheid om de connectiviteit uit te breiden met behulp van accessoires. In theorie werkt dat prima maar wanneer je snel aan de slag wilt is het natuurlijk heel irritant als je eerst allerlei adapters en verloopkabeltjes moet aansluiten. Dat vindt Fujitsu ook, en daarom is deze LIFEBOOK U939X voorzien van alle essentiële aansluitingen. Denk hierbij aan een hdmi-aansluiting, twee usb-c-poorten (met Intel Thunderbolt 3), twee usb-a-poorten, een ingebouwde sd-kaartlezer en een uitschuifbare ethernetpoort. Uiteraard ontbreken wifi 4 en 5 en bluetooth 5 niet en is 4G/LTE (Cat 6) optioneel. Meer dan genoeg dus om aan al je connectiviteitsbehoeften te voldoen. Handig is daarbij dat je je apparaten te allen tijde kunt opladen via de usb-poorten, zelfs wanneer de laptop niet ingeschakeld is.

Prestaties

Een lichte, compacte en veelzijdige laptop is handig, maar je wilt er natuurlijk wel iets mee kunnen doen. Daar hoef je met de LIFEBOOK U939X niet bang voor te zijn. De laptop is verkrijgbaar met een Intel Core-processor (i5 of i7), in combinatie met 8 of 16 GB geheugen en een opslagcapaciteit van 256 GB tot 1 TB. Dit betekent dat je precies het model kunt kiezen dat bij je past, of je nu voornamelijk alledaagse taken uitvoert op je laptop, of er juist iets meer van vraagt.

Veilig

Doordat deze laptop zo licht en compact is zul je hem met regelmaat bij je dragen. In dat geval wil je natuurlijk wel dat je gegevens extra veilig zijn, en de kans op diefstal minimaliseren. En mocht het apparaat dan tóch gestolen worden, dan wil je in ieder geval dat de dader niet bij je gegevens kan. De Tablet LIFEBOOK U939X is uitgerust met een aansluiting waar je eenvoudig een Kensington Lock op kunt aansluiten, om diefstal van het apparaat zelf te voorkomen. Fujitsu heeft daarnaast stappen genomen om diefstal van je gegevens te voorkomen, door het apparaat te voorzien van PalmSecure-authenticatietechnologie. Dit is een geavanceerd authenticatiesysteem dat via biometrische technologie de gebruiker identificeert op basis van aderpatronen in de handpalm. Aangezien aders zich onder de huid bevinden en een schat aan onderscheidende kenmerken bezitten, is het extreem moeilijk om identiteitsfraude te plegen. Dit maakt handpalmherkenning uiterst veilig. Daarnaast is de laptop uitgerust met een full-hd-infraroodcamera met ondersteuning voor Windows Hello, zodat je ook kunt inloggen door simpelweg in de camera te kijken.

Batterij

Tot slot is het voor een laptop natuurlijk van groot belang dat je kunt werken zonder je zorgen te hoeven maken of de accu het wel volhoudt. Door de combinatie van een compact display en een krachtige accu kun je de Tablet LIFEBOOK U939X met gemak een volledige werkdag gebruiken, zonder deze op te hoeven laden. Dus of je de laptop nu op de werkvloer gebruikt, onderweg in de trein of in het vliegtuig, je hoeft je werk niet te onderbreken voor het opladen van de accu.

De LIFEBOOK U939X is compact, lichtgewicht, krachtig, veilig en met een accu die het met gemak een hele werkdag volhoudt. De 2-in-1-eigenschappen zorgen ervoor dat je het apparaat in verschillende modi op verschillende manieren kunt gebruiken, zodat je je aan elke situatie kunt aanpassen. Oók als die situatie even niets met werk te maken heeft, en je gewoon even wilt ontspannen met een uurtje Netflix.

Meer informatie over de LIFEBOOK U939X lees je hier!


[ad_2]

- Advertentie -