Fotogrammen maken met mobiel of tablet

[ad_1]

Enschede – Bij Tetem kan het publiek op woensdag 6 november van 19.30 tot 21.30 uur fotogrammen maken met hun mobiel of tablet. Een fotogram is een techniek waarmee je een foto kunt maken zonder camera. Je legt een object op fotogevoelig papier en belicht deze in een donkere kamer (doka). In Tetem kun je ditzelfde doen, maar dan met het licht van mobiel of tablet. Tijdens deze interactieve avond met fotograaf en kunstenaar Sjoerd Knibbeler leren bezoekers hier meer over. 

Beeldend kunstenaar en fotograaf Sjoerd Knibbeler neemt het publiek op 6 november mee in zijn fascinatie voor wetenschap en technologie. Sjoerd werkt op experimentele wijze met fotografie en geeft een talk over het ontstaansproces van zijn werk voor zijn nieuwste tentoonstelling in Tetem getiteld Slide to Unlock. Hierin staat centraal: de invloed van tablet computers en smartphones op de ontwikkeling van de beeldtaal. Na de talk van Sjoerd ga je aan de slag met één van Sjoerds meest recente experimenten: het afdrukken van fotogrammen met behulp van moderne devices als telefoon of tablet. Je leert tijdens deze workshop wat er allemaal komt kijken bij het analoog afdrukken van foto’s en hoe je deze techniek creatief kunt inzetten om je eigen digitale foto’s nieuw leven in te blazen. Je gaat aan de slag in een donkere kamer om lichtgevoelig papier te belichten en vervolgens te ontwikkelen in (veilige) chemische baden. Aan het eind van de workshop begrijp je hoe een originele foto afdruk tot stand komt én heb je jouw digitale foto vereeuwigd op fotopapier.

- Advertentie -

Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht, dit kan via [email protected], want er zijn nog maar een paar plekken vrij. Het maximum aantal deelnemers is twaalf. De deuren gaan om 19.00 uur open.  Dit event bestaat uit een talk van 30 minuten, en een hands-on onderdeel van 1-1,5 uur. 

[ad_2]

- Advertentie -