Duitse veiligheidsdienst adviseert China-reizigers wegwerptelefoon- en laptop te gebruiken

[ad_1]

De Duitse veiligheidsdienst BfV adviseert Duitsers die voor privé of zakelijke doeleinden naar China reizen om voor hun reis een tijdelijke smartphone aan te schaffen. Wanneer ook een laptop meegenomen wordt, adviseert de BfV daarnaast ook te werken met een reislaptop waar bij voorkeur zo weinig mogelijk data op is opgeslagen, zo meldt de Duitse krant Handelsblatt.

De offensieve cyberstrategie van China is erop gericht om smartphones en computers van reizigers in China te infecteren met malware. Wi-Fi netwerken in hotels worden misbruikt om apparatuur van gasten te ongemerkt te hacken of te voorzien van malware. 

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

De BfV adviseert Duitsers die in China op reis zijn geweest hun apparatuur grondig te controleren op virussen, apparatuur opnieuw te installeren of zelfs weg te gooien. Daarmee kan volgens de BfV voorkomen worden dat apparaten bij terugkeer in Europa data blijven doorsturen naar China. 

Onlangs concludeerde een security expert die mee is gereisd met de Belgische handelsmissie naar China dat apparatuur van leden van de delegatie aan de lopende band werd aangevallen door hackers en malware geïnstalleerd werd op smartphones. Daarbij werd zelfs gebruik gemaakt van zogenaamde ‘man in the middle’ attacks waarbij mobiele zendmasten in busjes die rondom het hotel waarin de handelsdelegatie verbleef het mobiele verkeer onderschepte en manipuleerde. 

[ad_2]

- Advertentie -