Apple werkt mogelijk aan iMac die gemaakt is van glas

[ad_1]

Apple heeft een nieuw iMac-patent laten vastleggen. In het patent is te zien hoe de computer gemaakt is van glas. Bedrijven leggen wel vaker patenten vast zodat de concurrentie er niet mee vandoor gaat, dus dat betekent niet dat dergelijke producten altijd uitgebracht worden.

In het patent wordt een computer beschreven waarin het bovenste gedeelte dienst doet als display. Het onderste gedeelte is een inputgebied, terwijl er tussen de twee gedeeltes een overgang zit. Die overgang verbindt de twee gedeelten, zodat het lijkt alsof het gebogen design doorloopt. Achterop zit een stand, waardoor het apparaat rechtop gezet kan worden. De verwachting is dat de computer zelf in de stand zit, omdat het glas heel dun lijkt. Ook moet je middels de stand het scherm in verschillende posities kunnen zetten.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant
iMac-patent. (Afbeelding: USPTO)

iMac gemaakt van glas?

Daarnaast wordt beschreven dat het glas tussen de twee gedeelten flexibel is, waardoor je dat dus licht kunt buigen voor een betere kijkhoek. Het onderste gedeelte van deze iMac is overigens ook van glas en biedt toegang tot een touchscreen, waar bijvoorbeeld een digitaal toetsenbord op gepresenteerd kan worden. Ook moet je hier apparaten draadloos mee kunnen opladen en zou het mogelijk zijn om bestanden uit te wisselen, eveneens draadloos. Je zou ook een draadloos en afneembaar toetsenbord kunnen gebruiken.

iMac-patent. (Afbeelding: USPTO)

Verder wordt er melding gemaakt van een camera die in het glas verwerkt zit en verstopt kan worden door een speciaal materiaal (mogelijk vergelijkbaar met de camera op de OnePlus Concept One Smartphone). Het materiaal zou van glas kunnen zijn, maar ook van plastic of keramiek; zolang het maar licht door kan laten. Ook zou het glas zelf krasvrij zijn en extra functies kunnen aanbieden, zoals biometrische sensoren. Denk dan aan een vingerafdrukscanner of een hartslagsensor.

iMac-patent. (Afbeelding: USPTO)

Apple heeft de iMac al een tijdje geen nieuw design meegegeven, dus je zou kunnen stellen dat het er inmiddels weer tijd voor is. Er zijn overigens zat patenten waar Apple nog niets mee gedaan heeft, dus dit patent hoeft niet te betekenen dat dit straks het design van de nieuwe iMac wordt. het bedrijf uit Cupertino heeft niet gereageerd op het patent.

iMac-patent. (Afbeelding: USPTO)

USPTO

Reageer op artikel:

Apple werkt mogelijk aan gebogen iMac die gemaakt is van glas

[ad_2]

- Advertentie -