Apple repareert kapotte iPhone-schermen bij consumenten thuis

[ad_1]

Apple biedt een nieuwe reparatiedienst aan waarbij kapotte iPhone-schermen bij de consument thuis gemaakt worden. De dienst werd afgelopen weekend voor het eerst door website MacRumors gespot.

Op de Amerikaanse supportpagina van Apple is te lezen dat de dienst alleen op selecte locaties beschikbaar is. Volgens MacRumors gaat het om zes steden die gevestigd zijn in de Verenigde Staten.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

iPhone-reparaties in huis

De reparatiedienst van Apple lijkt getest te worden. Zo is het op dit moment alleen mogelijk om reparaties in New York, San Francisco, Los Angeles, Chicago, Houston en Dallas bij consumenten thuis uit te laten voeren. MacRumors merkt ook op dat de dienst zich op dit moment alleen beperkt tot iPhones. Apparaten als de iPad of de iMac zijn op dit moment nog niet in huis te repareren. Ook wat betreft de reparaties op het gebied van iPhone-modellen is nog beperkt, het is alleen mogelijk om kapotte schermen te vervangen. Heb je dus een kapotte accu, dan moet je dus alsnog naar de Apple Store.

Er zijn verder nog niet heel veel details bekend over de dienst, maar op de supportpagina van Apple is te lezen dat het bedrijf wel een vergoeding rekent voor reparaties die bij de consument thuis plaatsvinden.

Apple iPhone chips
Klik/tap voor groter Afbeelding: Unsplash / Tyler Lastovich

Applecare for Enterprises

De reparaties zullen door Go Tech Services uitgevoerd worden in de Amerikaanse steden. De website staat geregistreerd als een Apple Authorized Sevice Provider en afspraken met het bedrijf zijn alleen via de supportpagina van Apple in te boeken.

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple op locatie reparaties uitvoert. Eerder introduceerde het bedrijf uit Cupertino AppleCare for Enterprises. Gezien het feit dat dit alleen op zakelijk gebied gericht was had de consument daar zelf weinig aan. Gezien de beperkte opties en de vergoeding die je moet betalen om reparaties thuis uit te laten voeren door een professional, zal de de dienst niet voor iedereen weggelegd zijn. Maar het feit dat Apple de optie voor de iPhone in ieder geval biedt, is al heel fijn.[ad_2]

- Advertentie -