YouTube brengt grote, brede banner naar thuisscherm tv-applicaties

[ad_1]

YouTube test momenteel een grote, brede banner voor het thuisscherm van de tv-applicaties van de videostreamingdienst. De grote advertentie staat pontificaal in beeld, je moet er dus echt omheen wil je naar de content toe.

Grote advertentie in YouTube-app

De woonkamerervaring van de YouTube-app op televisies en mediaspelers wordt binnenkort drastisch anders. Het bedrijf laat namelijk weten dat er een grote, brede banner onderweg is naar het thuisscherm, dezelfde die je ook (zonder adblocker) ziet staan op de website van de videostreamingdienst. Je kunt er echt niet omheen, aangezien de advertentie ongeveer de helft van het scherm in beslag neemt. Op mobiele apparaten vind je ook meer dan genoeg advertenties, maar dit lijkt vooralsnog nog irritanter te worden.

- Advertentie -

Je moet dus altijd een extra stap uitvoeren wanneer je in de toekomst de Youtube-app op je televisie of mediaspeler gebruikt. Je kunt niet meteen beginnen met browsen. De grote, brede banner is nu in b├Ęta en onduidelijk is nog wanneer die wereldwijd uitgerold wordt. De videostreamingdienst presenteert dit als een positieve verandering voor adverteerders en marketeers, die het podium krijgen binnen de applicatie. Het is nu wachten tot kritiek vanuit de community; want we kunnen ons voorstellen dat gebruikers dit niet tof vinden.

[ad_2]

- Advertentie -