Versnel Hifi organiseert Liam Davison dCS workshop

[ad_1]

Mocht u alles willen weten over de dCS Clock & Ring DAC, dan kunt u komend weekend terecht bij Versnel Hifi voor een workshop betreffende dit onderwerp.

Op vrijdagavond 13 december en zaterdag 14 december organiseert Versnel Hifi workshops bijwonen met als thema de dCS Clock & (Ring)DAC. Liam Davison van de fabrikant zelve geeft daarbij de acte de présence. Niet geheel vreemd overigens dat juist dCS zoveel weet over de Ring DAC, want zij hebben die methode uitgevonden. Het is trouwens een bedrijf met een lange geschiedenis, zo lezen we op de site van Versnel: ‘dCS staat voor Data Conversion Systems en werd in 1987 opgericht in Cambridge Engeland door een groep hoogopgeleide technisch ontwikkelaars met als doel om state-of-the-art analoog-digitaal omzetters (ADC’s) en digitaal-analoog omzetters (DAC’s) te ontwikkelen en te produceren voor vooraanstaande telecombedrijven en militaire doeleinden waarbij uitzonderlijke nauwkeurigheid, lineairiteit en betrouwbaarheid van primair belang waren’.

- Advertentie -

Van bommen en granaten naar muziek

Uiteindelijk realiseerden de Britten zich dat conversie van en naar analoog en digitaal ook in de muziekwereld een grote rol speelt: ‘Het succes van dCS op het gebied van high performance converters werd al snel ontdekt en de fabrikant signaleerde eind tachtiger jaren hoe belangrijk deze omzettingstechniek was bij de opname en weergave registratie van muziek wat dCS deed besluiten zich te concentreren op het ontwikkelen van producten voor de opname studio’s’. Alpha Audio bracht in 2017 overigens een bezoek aan dCS, waarover u in dit artikel meer kunt lezen. Inclusief uitleg over wat die roemruchte Ring DAC nou is. Wilt u echt het onderste uit de kan weten over die technologie en dCS, dan kunt u zoals beloofd op 13 en 14 december terecht bij Versnel Hifi. Houd de website van de winkel (meer specifiek deze pagina met details over de demo) in de gaten voor precieze tijdstippen en de configuratie waarop gedraaid gaat worden.

[ad_2]

- Advertentie -