The Chord Company Epic X luidsprekerkabel met XLPE isolatie

[ad_1]

De laatste maanden heeft het Britse kabelbedrijf The Chord Company hard gewerkt om haar assortiment luidsprekerkabels te upgraden met de nieuwe XLPE afscherming. Met de komst van de nieuwe EpicX luidsprekerkabel is de gehele line-up overgegaan van PTFE naar het veel beter presterende XLPE materiaal.

The Chord Company Epic X

- Advertentie -

De laatste jaren heeft de in Groot-Brittannië gevestigde kabelfabrikant The Chord Company uitgebreid onderzoek gedaan naar materialen die een beduidend betere fasestabiliteit geven dan PTFE. Naar eigen zeggen is het bedrijf continu op zoek naar de beste materialen. De komst van XLPE vloeit voort uit de introductie van Taylon. Deze afscherming gebruikt men voor de toprange Sarum-T en ChordMusic. Door de hoge verwerkingskosten van Taylon is het ongeschikt voor de meer betaalbare productlijnen. XLPE zorgt er voor dat de voordelen ook voor deze andere productlijnen bereikbaar zijn.

De nieuwe EpicX is een doorontwikkeling van de huidige kabel. Met de nieuwe EpicX kun je verbeteringen verwachten op het gebied van detail, dynamiek, resolutie en coherentie in vergelijking met zijn voorganger.

Het ontwerp is gebaseerd op de OdysseyX kabel die dezelfde geleiders heeft: 12 AWG zuurstofvrije koperen geleiders voor zowel plus als min. Deze geleiders zijn van een zilveren toplaag voorzien en omhuld in XLPE. Dit geheel zit in een ronde PVC buis. Het belangrijke verschil is echter dat EpicX is voorzien van drie extra lagen. Een uiterst effectieve toevoeging van metaalfolie, dichte braid en doorzichtige PVC buitenmantel zorgen voor bescherming van het delicate muzieksignaal.

EpicX zorgt volgens de fabrikant voor een flinke stap vooruit in geluidskwaliteit. De upgrade naar XLPE neemt het ontwerp van Epic mee in dezelfde richting als bij het gebruik van Taylon afscherming. De nieuwe EpicX wordt toegevoegd aan de eerder dit jaar geïntroduceerde EpicXL, waardoor je nu de keuze hebt uit twee luidsprekerkabels binnen de Epic familie.

Voor de beste prestaties adviseert het bedrijf het gebruik van de nieuwe ChordOhmic luidsprekerpluggen aan. Samen met de nieuwe Chord Company kabelbroeken ziet de kabel er prachtig afgewerkt uit. Vraag een The Chord Company dealer naar de professionele afwerking via de nieuwe ChordOhmic Hex Gun.

The Chord Company Epic X: prijs en leveringsinformatie

EpicX is verkrijgbaar voor 75 euro voor één meter lengte, de meerprijs voor afmontage inclusief pluggen, kabelbroeken en arbeid is 140 euro.

Demonstratiekabels zijn verkrijgbaar via een lokale The Chord Company dealer.

[ad_2]

- Advertentie -