Sonos stopt met omstreden recyclemodus bij inruilprogramma

[ad_1]

Gebruikers die korting wilden op nieuwe Sonos-speakers moesten daarvoor een speciale update op hun oude speakers zetten. Ook al werkten die nog goed, de speakers werden door die update permanent onbruikbaar. Zonde en slecht voor het milieu, vonden veel gebruikers. Sonos stopt nu met die vereiste update, meldt The Verge.

De kortingsactie geldt nog steeds, maar gebruikers kunnen voortaan zelf bepalen wat zij met hun oude speakers doen. Ze mogen die houden, weggeven, zelf recyclen of naar Sonos opsturen. De recyclemodus waarmee de speakers onbruikbaar werden gemaakt, is vorige week al stilletjes uit de Sonos-app verwijderd.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Sonos zei al sorry

De kortingsactie van Sonos geldt voor wie de originele Sonos Play:5, de Sonos Zone Players en de Connect:Amp-apparaten heeft die tussen 2011 en 2015 werden verkocht. Die speakers hebben te verouderde chips om nog van nieuwe software voorzien te worden. Klanten kunnen tot 30 procent korting op een nieuwe Sonos-speaker krijgen.

Sonos werkt zijn recente speakers regelmatig bij met allerhande functies en standaarden. De speakers kregen vorig jaar bijvoorbeeld Google Assistent en Apple AirPlay 2. Onlangs bood de ceo van Sonos al zijn excuses aan voor het inruilprogramma.

Oudere speakers zullen volgens Sonos nu alsnog met updates worden ondersteund, alleen krijgen er geen nieuwe functies meer bij. Wel kunnen ze worden afgesplitst van een bestaand Sonos-netwerk, zodat meerdere oude speakers een eigen netwerk met minder functies vormen.

[ad_2]

- Advertentie -