Rod White, Philips TV, over de designtrends en toekomst van televisie

[ad_1]

Rod White is head of Design bij TP Vision en is al 20 jaar lang verantwoordelijk voor het design van Philips TV’s. Met hem spraken we in een bloedsnelle BMW in Berlijn over het merk, zijn passies en wat Philips TV’s nog steeds anders maakt. Misschien is de naam TP Vision nog steeds wat verwarrend maar het bedrijf is onderdeel van het Chinese TPV en bezit de rechten om de merknaam Philips te gebruiken voor tv-gerelateerde producten. Hier in Nederland spreken wij bijna vanzelfsprekend over Philips tv’s.

Philips TV

Decennia geleden stond er in de meeste huiskamers, zeker in Nederland, waarschijnlijk een Philips TV (of Aristona en Grundig wat ook Philips TV’s waren). Vandaag wordt dit segment mede bepaald door grootmachten uit Zuid-Korea en Japan. Toch blijven Philips TV’s zich duidelijk onderscheiden qua design en soms ook door de kwaliteit. Het hoogtepunt blijven natuurlijk de Ambilight televisies. Deze televisies hebben een door Philips ontwikkelde lichttechniek. Ambilight is een verkorte naam van Ambient Lightning wat zoveel betekent als een sfeervolle verlichting. Deze techniek zorgt voor een driezijdige verlichting en zie je terug aan de zijkanten en bovenkant van de televisie waardoor de muur en de ruimte waar de TV staat wordt verlicht. Dit kun je overigens combineren met Hue verlichting.

- Advertentie -

Dit is misschien wel een van de meest aansprekende innovaties op Philips TV’s en nog steeds uniek in het segment. Het is een van die onderwerpen waar Rod White trots op is. Op de vraag of het lastig is om altijd maar te vernieuwen in kwaliteit en design omdat TV’s nu eenmaal qua vorm zich nog nauwelijks onderscheiden antwoord hij met een grote glimlach, dat zijn designteam erg goed is in het tekenen van ‘rectangles’.Rod White is een zeer inspirerende designer en in zijn vakgebied een grote meneer. Voor ons was het leuk om op deze manier met hem kennis te maken. Tja, en wat betreft onze bloedsnelle BMW X3 M40i daar wil ook Rod bij een volgende gelegenheid graag beter mee kennis kunnen maken. Rijden in Berlijn schiet op dat punt niet op maar blijft leuk.[ad_2]

- Advertentie -