Review: Is dit de beste draadloze luidsprekerset?

[ad_1]

Lang voordat hij game-expert was, was Jan Meijroos popjournalist. De liefde voor muziek bestaat nog altijd en met de KEF LSX ‘Soundwave Edition’ by Terence Conran is hij dan ook erg in zijn nopjes.

KEF is al decennialang een grote naam in de audiowereld. Door de high-end toepassingen is het merk nog niet zo massaal in woonkamers te vinden als bijvoorbeeld Sonos. Nu is dat uiteraard appels met peren vergelijken. Audiofielen lopen al jaren weg met het merk en met het LSX KEF LSX Wireless Music System worden de boxen een stuk toegankelijker voor de bredere consument. Nog steeds mag je flink wat flappen neertellen voor deze set draadloze stereoboxen, maar dan heb je ook wat.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Elegant design

Om te beginnen de looks. De reguliere LSX KEF LSX-set komt in verschillende kleurtjes, maar deze limited edition, de KEF LSX ‘Soundwave Edition’ by Terence Conran (de Engelse designer), valt in positieve zin op. In de bijsluiter die bij dit setje komt, staat te lezen dat het design van Conran geïnspireerd is op ‘de visualisatie van geluidsgolven’, wat op een ‘subtiele manier in de goudbruine stof verweven is’.

“Het speciale ontwerp belicht fraai details van de Uni-Q tweeter met als basis Conrans kenmerkende blauw. De gestileerde geluidsgolven banen zich een weg door de grijze omhullende stof en versterken daarmee de originele kern van LSX”, aldus de handleiding. 

Over smaakt valt te twisten, maar deze high-end set straalt exclusiviteit, elegantie en luxe uit. Ik word er in ieder geval erg enthousiast van.

Hoogwaardig geluid

Veel belangrijker is natuurlijk het geluid en daar kan ik heel duidelijk in zijn: dit is een van de beste draadloze luidsprekersets die je kunt kopen. Deze LSX-set is voorzien van KEF’s geroemde Uni-Q driver array, waarmee stereobeeld aanzienlijk wordt verbeterd ten opzichte van traditionele speakers. Daardoor klinkt muziek helder, gedetailleerd en levensecht. 

Bij de meeste (stereo)boxen ligt vaak de nadruk of op de bas of op het middensegment. Er worden vaak compromissen gemaakt en daar kom je achter op het moment dat je je volume op standje asociaal zet. Brommend bassen of een schel geluid verraden op zo een moment dat je als luisteraar net even teveel vraagt van je apparatuur.

Zo niet bij de LSX. Er is een fraaie balans tussen hoge en middentonen en ook bassen brengt deze set moeiteloos tot leven ook als het volume dus vol aanstaat. De boxen kunnen maar liefst 102 decibel produceren wat echt flink is. In de praktijk zal het daar niet vaak van komen, maar het is goed om te weten dat deze set in alle genres heel rijk, vol, gedetailleerd en gelaagd weet te produceren. Zeker gezien het formaat. 

Kabeltjes

Terwijl je de boxen uit de verpakking haalt, moet je even de KEF-app downloaden. Zaak is ook de verschillende onderdelen op tafel uit te spreiden, want de LSX set is goed te installeren, maar dit is geen plug & play.

Een beetje muziekliefhebber of techsavvy-gebruiker zal hier weinig problemen mee hebben, maar deze set is minder draadloos dan de makers willen vermoeden. Beide boxen sluit je los aan op een stopcontact. Daarnaast moet je deze boxen verbinden met een kabeltje op je internetkastje, router of WiFi-extender.

Als alle snoertjes op hun plaats zitten en de app is geïnstalleerd, dan werkt alles als een zonnetje. Alle belangrijke streamingdiensten worden ondersteund. Je kunt streamen via Spotify Connect, Tidal, Apple AirPlay 2, Bluetooth, of desgewenst draadloos via een NAS-drive, computer of DLNA.

Conclusie: pittig prijskaartje

Stijl en techniek hebben een prijskaartje. Voor deze Limited Edition betaal je 1350 euro, terwijl de ‘gewone’ LSX-set via de Nederlandse website van KEF 1199 euro bedraagt. Beide hebben dezelfde techniek onder de motorkap en produceren hetzelfde hoogwaardige geluid, maar ja… die looks he?

Het is net als bijvoorbeeld met koptelefoons of de Nintendo Switch. Komt er een speciale uitvoering in een ander kleurtje, dan heeft dat een instant aantrekkingskracht. Het is aan de audiofiel in kwestie of ‘ie daar 150 euro extra voor over heeft. In beide gevallen zal je getrakteerd worden op prachtig geluid.

Maak kans op de KEF LSX-set

Binnenkort houden we een prijsvraag waarmee je deze speakerset kunt winnen.

Volg ons alvast op Instagram, Twitter en Facebook.

En abonneer op ons YouTube-kanaal.[ad_2]

- Advertentie -